Consiliul Judeţean Galaţi va construi un pod nou la Valea Mărului

Marți, 03 Aprilie 2018 16:46
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Consiliul Judeţean Galaţi (CJ) va construi un pod nou peste pârâul Găunoasa, de pe drumul judeţean 251G, care leagă localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, după ce, în urma cu câteva săptămâni, acesta a fost afectat de o surpare de teren. În urma acestei surpări traficul a fost închis pe DJ 251G, folosindu-se astfel o rută ocolitoare provizorie pentru a asigura continuitatea transportului.
Deşi au trecut doar două săptâmâni de atunci, CJ Galaţi nu pierde timpul, iar la ultima şedinţă, consilierii judeţeni au aprobat indicatorii tehnico - economici pentru realizarea acestuia, iar potrivit declaraţiilor preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea în curând va fi scos la licitaţie contractul privind lucrările de execuţie. Potrivit documentaţiei, se prevăd lucrări de refacere a sistematizării verticale a terenului şi de refacere a zonei aferente podului, precum şi lucrări de calibrare a albiei, de consolidare şi de apărare a malurilor pârâului în zona viitorului pod.
Referitor la acest subiect, Costel Fotea a mai declarat ” Acest pod a mai fost afectat şi de inundaţiile din 2015, dar acum a fost practic dărâmat complet şi nu se mai poate circula”. Valoarea totală a investiţiei este de 1,5 milioane de lei.
Reamintim că podul de peste pârâul Găunoasa, de pe drumul judeţean 251G, care leagă localităţile Valea Mărului şi Măcişeni, a fost dărâmat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile şi a gradului de uzură în stare avansată, pe 18 martie 2018, iar la faţa locului s-au deplasat echipe de la Consiliul Judeţean Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu