Contrabandă cu ţigări: 2.300.000 ţigarete confiscate şi 6 persoane reţinute

 
Marți, 01 Septembrie 2015 13:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 16 percheziţii domiciliare, în judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov, la persoane bănuite de contrabandă calificată cu ţigări.

La data de 31 august a.c., poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat 16 percheziţii domiciliare, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă calificată.

S-au percheziţionat locuinţele unor persoane din judeţele Galaţi, Brăila, Vrancea, Prahova şi Braşov.

Din cercetări a reieşit faptul că, începând cu luna mai 2015, 7 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care, ulterior, au aderat alte 2 persoane, în vederea obţinerii de importante beneficii materiale prin săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile din tutun, provenite din Republica Moldova.

Astfel, în perioada  mai - august 2015, membrii grupării ar fi introdus ilegal în România, din Republica Moldova, peste 2.300.000 de ţigări cu timbre de accizare Republica Moldova.  Dintre acestea, 1.192.680 de ţigări au fost depistate de poliţişti.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 1.200.000 de lei. 

În urma unei percheziţiei efectuate la un spaţiu intermediar de depozitare, au fost descoperite 1.077.600 de ţigări, o parte din aceastea fiind încărcate într-un autoturism, pentru  a fi livrate către reţeaua de desfacere. În alte trei locuri au fost găsite şi ridicate, peste 226.000 de ţigări, destinate valorificării.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au fost conduse, în vederea audierii, 25 de persoane.

Faţă de 6 persoane s-a luat măsura reţinerii, pentru 24 de ore, acestea urmând a fi prezentate magistraţilor Tribunalului Galaţi cu propunerea de arestare preventivă.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu