Contractul purificatoarelor de apă cu scandal, oprit de la semnare

Vineri, 19 Ianuarie 2018 17:13
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma informaţiilor apărute în cotidianul Monitorul de Galaţi legate de motivul halucinant pentru care Primăria voia purificatoare de apă pentru angajaţii săi, motivând că apa din reţea poate avea eventuale urme de pesticide sau detergenţi, totul s-a anulat. Asta şi după ce, atât Apă Canal SA, cât şi DSP au spus răspicat că astfel de substanţe nu au ce căuta nici măcar în apele uzuale cu atât mai puţin în cea potabilă. După ce iniţial Primăria a dat din colţ în colţ să explice de ce angajaţii ei trebuie protejaţi de apa din reţeaua publică pentru a face o achiziţie publică de purificatoare, după ce au efectuat mai multe verificări au ajuns la deja obişnuita concluzie. Cineva a greşit. Între timp, contractul era la un pas de a fi semnat. "S-a constatat deja că este vorba despre o eroare în privinţa formulării din caietul de sarcini motiv pentru care contractul a şi fost oprit de la semnare, de acum înainte va fi analizată această situaţie atent, iar persoana care se face vinovată de această greşeală va fi sancţionată", a precizat Raluca Ardean, purtător de cuvânt Primăria Galaţi. Cel mai probabil cel care a întocmit caietul de sarcini nu a cerut nici un buletin de analiză, ci pur şi simplu a copiat din specificaţiile tehnice din prospectele unui astfel de echipament de purificare a apei. Eroare ori nu, gălăţenii spun că dacă la Primărie se pun purificatoare de ce nu li s-ar instala gratuit şi la ei acasă, pe banii primăriei, unde plătesc taxe şi impozite.

Cu toate acestea, nu este clar dacă a fost oprit contractul privind 16 purificatoare sau cel la care se face referire în anunţul publicat pe site-ul Primăriei la rubrica ”Anunţuri atribuiri directe finalizate” şi care prevede achiziţia unui singur aparat. Menţionăm că pe pagina de internet a munciipalităţii a fost publicat anunţul privind finalizarea achiziţiei publice privind contractul 'Servicii de închiriere şi mentenanţă a 16 aparate de purificare a apei care vor fi instalate în sediile Primăriei Municipiului Galaţi având ca şi câştigător SC La Fântâna SRL Bucureşti cu o valoare finală a contractului de 74 de lei fără TVA, iar la ”observaţii finalizare contract”, s-a consemnat: ”preţul final de 74 lei reprezintă preţul (pentru servicii de închiriere şi mentenanţă) pe lună pentru un singur aparat de purificare a apei; - contractul s-a încheiat pentru un an de zile (2018), cu posibilitatea prelungirii sale pe încă 4 luni (ianuarie-aprilie 2019)”. Biroul de Presă al Primăriei nu a dorit să ne furnizeze relaţii suplimentare despre acest anunţ, iar primarul municipiului Galaţi nu a putut fi contactat până la inchiderea ediţiei.

Citeşte şi primul articol pe această temă: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/primaria-galati-achizitioneaza-purificatoare-de-apa-pe-motiv-ca-apa-potabila-din-reteaua-publica-ar-putea-afecta-sanatatea-angajatilor.html

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu