Copil căzut în Dunăre, între bac şi ponton Recomandat

Luni, 24 Octombrie 2022 13:09
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Întâmplare dramatică la trecerea bac dintre Galaţi şi IC Brătianu după ce un copil de 6-7 ani a căzut în Dunăre. Copilul fugea pe pasarelă urmat de fratele adolescent şi de tată, asta chiar dacă balustrada era trasă, iar bacul deja se depărtase cu 30-40 cm de ponton. Copilul, un băiat, a căzut în apă, între bac şi ponton după ce dezechilibrându-se a căzut fie pentru că nu s-a mai putut opri, fie că nu a putut sări. La un moment dat tatăl reuşise să îl prindă de geacă, dar nu l-a putut ţine.

Un marinar de pe bacul în mişcare, care încercase şi anterior prin vorbe să oprească copilul, să nu sară, curajos a sărit şi l-a salvat. Apa avea 14 grade. „Imediat am sărit după el, când am dat să mă ridic am dat cu mâna de el, l-am agăţat de geacă, am reuşit să mă agăţ de ponton, colegii mi-au dat un colac. Între timp a mai sărit un domn din familie, nu ştiu cine era, un copilaş de 16-17 ani, fratele poate, l-am întrebat dacă ştie să înoate a zis că nu, colacul pe care îl aveam eu l-am dat lui. Până la urmă am ieşit toţi trei afară. Copilul l-am scos primul. Tatăl m-a îmbrăţişat şi mi-a mulţumit. I-au schimbat repede hainele copilului. Nici nu m-am gândit, am sărit din instinct. Eram pe bac, îl văzusem cum vine alergând”, spunea Cosmin Andreiana, salvatorul, marinar Navrom Trecere Bac.

copil 2 site

Şi comandantul bacului care a văzut ce se întâmplă a luat măsuri că salvaţii şi salvatorul să nu fie prinşi sub bac. „Când am văzut că a căzut imediat motoarele le-am pus pe stop după care am deschis pupa vaporului, să nu îi prindem între bac şi ponton, într-un minut colegul a scos copilul afară. Cu toate că au văzut că bacul pleacă şi că balustrada era trasă şi asigurată ei au vrut să sară pe bac. Copilul, nu îl ţinea nimeni de mână, era singur pe pasarelă, a căzut în apă, iar colegul de faţă este un erou”, a spus Marius Pasăre, comandant bac.

Încă o dată, reprezentanţii trecere bac reamintesc tuturor călătorilor că toate regulie de îmbarcare trebuiesc respectate, iar copiii trebuie atent supravegheaţi, chiar ţinuţi de mână până după îmbarcare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu