CORONAVIRUS: În Galaţi, spaţiile de carantină vor fi la Liceul de Marină Recomandat

Miercuri, 12 Februarie 2020 17:18
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca urmare a solicitării primite de la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, cu privire la identificarea unor spaţii în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor care se întorc din zonele afectate de infecţia cu noul Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienţi infectaţi cu Coronavirus -2019-nCoV), Instituţia Prefectului Galaţi în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi, a făcut demersuri pentru a găsi un spaţiu care să corespundă normelor de igienă (apă potabilă, căldură, grupuri sanitare, curent electric). Acest spaţiu este va fi la Liceul Tehnologic „General de Marină Nicolae Dumitrescu Maican” Galaţi, unde vor fi puse la dispoziţie 5 camere cu un număr de 20 de paturi (un izolator cu 6 paturi şi baie proprie, o cameră cu 3 paturi şi baie proprie, o cameră cu 2 paturi şi baie proprie, o cameră cu 5 paturi, fără baie proprie) şi un cabinet medical.
În funcţie de numărul persoanelor cu risc pentru transmiterea infecţiei, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcţia de Sănătate Publică va asigura personalul medical, materialele dezinfectante, precum şi hrana, atunci când situaţia o va impune.
Reamintim că în prezent, în Galaţi erau monitorizate 17 persoane, iar potrivit Direcţiei de Sănătate Publică, astăzi 12 februarie,din totalul persoanelor sosite în Galaţi din Republica Populară Chineză, au ieşit din perioada de monitorizare un număr de 5 persoane. Acestea nu au prezentat simptome de boală, nici în perioada monitorizării nici la finalul acesteia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu