Costel Fotea: Paşi importanţi pentru realizarea aeroportului Galaţi-Brăila Recomandat

Luni, 27 Iunie 2022 09:33
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, a anunţat că s-au făcut paşi importanţi pentru realizarea aeroportului Galaţi-Brăila.

„Au fost demarate procedurile de achiziţie publică pentru întocmirea tuturor expertizelor tehnice, analizelor şi studiilor, inclusiv a studiului de fezabilitate, necesare pentru construirea unui aeroport internaţional la Galaţi. Această investiţie va ajuta foarte mult la dezvoltarea întregii regiuni. Mai mult, de aeroport vor beneficia cei care locuiesc în zona Galaţi-Brăila, Vrancea şi în localităţile de frontieră din Republica Moldova. Aeroportul va avea dublă funcţiune, de călători şi de transport mărfuri (cargo). De asemenea, se doreşte construirea unei piste de 4000 de metri, pe care să poată ateriza orice tip de aeronavă. Ca acest proiect să devină realitate, Consiliul Judeţean Galaţi lucrează împreună cu Consiliul Judeţean Brăila în urma parteneriatului asumat în cadrul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Infrastructură de Transport de Interes Strategic în zona de Est şi Sud”, a declarat Costel Fotea.

Citeşte şi Licitaţie pentru studiul de fezabilitate al singurului aeroport CARGO din România care se va construi la Galaţi

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu