COVID-19: Cifrele zilei la Galaţi (16.04.2020) Recomandat

Joi, 16 Aprilie 2020 13:41
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instituția Prefectului Județul Galați informează că astăzi, joi, 16 aprilie 2020, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în judeţul Galaţi sunt 790 de persoane în carantină instituționalizată, 367 de persoane autoizolate și monitorizate la domiciliu, 255 de persoane confirmate (diferenţa dintre 255 şi 240, cifra comunicată de Grupul de Comunicare Strategică, este dată de numărul nou de teste confirmate, abia sosite, care nu au fost încă raportate plus cazurile noi vindecate) şi 15 persoane decedate.

Aceeaşi sursă menţionează că, în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Locale și MApN au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Galați. Astfel, a fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare la domiciliu în cazul a 410 persoane fiind depistate 128 de persoane care nu au respectat interdicția privind deplasarea/liberă circulație. Au fost aplicate 128 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 339.740 de lei, toate pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației, fiind deschis și un dosar penal pentru fals în declarații și uz de fals.

„Luând în considerare modul de răspândire a virusului COVID-19, inclusiv de la persoane infectate, dar asimptomatice, este obligatorie purtarea măștii sau a oricărei alte forme de material de protecție din bumbac pentru nas și gură, în spațiile publice (magazin, farmacie, etc.), precum și în mijloacele de transport în comun“, precizează Prefectura Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu