COVID-19: Cifrele zilei la Galaţi (17.04.2020) Recomandat

Vineri, 17 Aprilie 2020 14:21
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că până astăzi, vineri, 17 aprilie 2020, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Galați, în judeţul Galaţi, 396 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu, 758 de persoane se află în carantină instituționalizată, 260 de persoane au fost confirmate pozitiv, 16 persoane au decedat, 35 de persoane au fost declarate vindecate şi au fost efectuate 1.592 de teste.

Aceeaşi sursă arată că, în ultimele 24 de ore, la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, au fost efectuate controale la 18 societăți comerciale, 245 de persoane au fost verificate, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, 89 de persoane au fost depistate că nu au respectat interdicția privind deplasarea/libera circulație şi au fost aplicate 100 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 252.500 de lei, dintre care 89, în valoare de 240.000 de lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației.

„Reamintim faptul că toate autoritățile statului (instituția prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, pompieri, instituțiile sanitare) sunt în continuă alertă pentru a preveni răspândirea COVID-19. Rugăm cetățenii județului Galați să aibă în vedere prevederile ordonanţelor militare emise privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19. Insistăm să respectați cu strictețe măsurile impuse și să circulați numai pentru motivele excepționale invocate în actul normativ amintit. Reducerea la minimum a riscului de expunere la coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea lui“, precizează Prefectura Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu