Crucea Roşie Galaţi, ajutată de zeci de liceeni voluntari pentru a veni în sprijinul refugiaţiilor Recomandat

Vineri, 04 Martie 2022 16:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Din prima zi în care refugiaţii ucraineni au început să ajungă în ţara noastră, fugind din calea războiului, voluntarii de la Crucea Roşie - filiala Galaţi nu au mai avut odihnă. Au fost prezenţi de la început în punctele de trecere a frontierei şi, în acelaţi timp, în locaţiile din Galaţi unde sunt cazaţi ucrainenii, precum căminele studenţeşti,  internatele şi sălile de sport din oraş sau, mai nou, pe Stadionul „Dunărea” unde a fost instalată o tabără de refugiaţi. Citeşte AICI!
Crucea Roşie filiala Galaţi a primit din donaţii tone de materiale, pături, apă potabilă, hrană, materiale sanitare etc. pe care le distribuie de urgenţă către miile de ucraineni care ajung la Galaţi, după multe ore de călătorie în condiţii de neimaginat şi după ce au fugit din ţara natală cu un mic bagaj de mână.
Preşedintele filialei gălăţene Gheorghiţă Hogea ne-a explicat, în timp ce descărca un transport de pături, că face faţă cu sprijinul voluntarilor, mulţi dintre ei copii de gimnaziu, iar în ultimele zile au venit mulţi voluntari liceeni. În prezent, activează aproximativ 50 de tineri voluntari care, după şcoală, ajută la descărcat, sortat, dar asigură şi sprijin moral pentru refugiaţi.
Şi, pe zi ce trece, tot mai mulţi elevi din şcolile gălăţene renunţă la jocurile pe console sau la statul ore în şir pe reţele de socializare şi se alătură acestei organizaţii umanitare pentru a-şi oferi ajutorul, pentru a alina durerea unor oameni năpăstuiţi. Se pare că Generaţia Z ştie să se mobilizeze în situaţii de criză.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu