Cumpărătorul ArcelorMittal Galaţi anunţă planurile pentru SUA Recomandat

Joi, 17 Ianuarie 2019 15:45
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Omul de afaceri Sanjeev Gupta, cumpărătorul ArcelorMittal Galaţi, a făcut marţi, 15 ianuarie 2019, o vizită în Illinois pentru a le ura bun venit celor peste 1.000 de oţelari în GFG Alliance, şi a reiterat angajamentul de a face din Liberty Steel USA cel mai mare producător de sârmă în anul următor. GFG Alliance are peste 15.000 de angajaţi în producţia de metal, inginerie, energie, minerit, servicii financiare şi imobiliare. În cadrul unei vizite făcute la Peoria, la oţelăria din Illinois, în urma achiziţiei în această lună a Keystone Consolidated Industries (KCI) pentru 320 de milioane de dolari, Gupta a promis o creştere semnificativă a producţiei fabricilor Liberty din SUA, precum şi achiziţia altor companii americane din domeniu.
Gupta a făcut public faptul că Liberty ia deja în considerare propunerea de a creşte producţia permisă de oţel lichid de la Peoria de la 800.000 la 1,1 milioane de tone pe an şi doreşte să construiască o uzină pe gaz natural cu ciclu combinat în Peoria pentru a reduce la jumătate emisiile de carbon, a diminua costurile cu energia şi a creşte şi mai mult producţia cu ajutorul cuptorului electric cu arc (EAF) din cadrul uzinei. În plus, a anunţat că Liberty îşi doreşte să repornească al doilea cuptor electric cu arc de la Liberty Steel Georgetown, din Carolina de Sud, ceea ce ar duce la o capacitate de 500.000 de tone. Liberty, care a intrat pe piaţa din SUA anul trecut, odată cu redeschiderea uzinei din Georgetown, îşi doreşte să atingă o capacitate de producţie GREENSTEEL de 5 milioane de tone pe an până la sfârşitul lui 2020. Datorită achiziţiei KCI, capacitatea de topire a Liberty Steel a crescut la 1,8 milioane de tone pe an, iar uzinele importante de pe Coasta de Est şi din centrul regiunii Midwest au o capacitate de laminare a sârmei de 1,5 milioane de tone, o valoare adăugată substanţială şi peste 1.300 de angajaţi în Illinois, Ohio, Carolina de Sud, New Mexico, Texas, Georgia, Florida şi New York.
În discursul ţinut în timpul inaugurării de la Peoria în faţa echipei de conducere, a muncitorilor şi a reprezentanţilor societăţii civile, Gupta, fondatorul GFG şi preşedinte al consiliului de conducere, a declarat: „Această investiţie este un mare vot de încredere în industria americană producătoare de oţel şi în forţa de muncă. Se doreşte din ce în ce mai mult să se cumpere oţel produs în America şi nu din importat, iar, datorită capacităţii noastre şi a resurselor semnificative, putem să facem faţă cererii în creştere. SUA este cel mai mare exportator de fier vechi şi cel mai mare importator de oţel din lume, aşa că se poate produce fără îndoială mai mult oţel aici, din cantitatea de fier vechi de pe piaţa locală, şi intenţionăm să profităm de această oportunitate.” A mai declarat că poziţionarea uzinei din Peoria, în centrul celei mai mari zone de concentrare a fierului vechi din America Nord, a făcut-o cea mai de preţ resursă în diseminarea strategiei naţionale GREENSTEEL a companiei Liberty, care va presupune reciclarea a cel puţin 1 milion de tone de fier vechi în SUA doar în 2019, cu scopul de a atinge 5 milioane de tone în următorii 2 ani.

Citeşte pe aceeaşi temă şi:
- Cumpărătorul combinatului de la Galaţi îşi continuă expansiunea pe piaţa oţelului prin achiziţia unei fabrici de sârmă din SUA

- Cumpărătorul Combinatului de la Galaţi investeşte 340 de milioane de lire sterline în oţelăria pe care o deţine în Australia

- Cumpărătorul ArcelorMittal Galaţi finalizează achiziţia unei fabrici de sârmă din SUA în valoare de 320 milioane USD

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu