Cumpărătorul ArcelorMittal Galaţi finalizează achiziţia unei fabrici de sârmă din SUA în valoare de 320 milioane USD Recomandat

Joi, 03 Ianuarie 2019 16:16
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sanjeev Gupta a făcut încă un pas decisiv către materializarea ambiţiei sale de a deveni producător principal de oţel pe piaţa mondială, dar mai ales pe cea din SUA, prin finalizarea achiziţiei Keystone Consolidated Industries (KCI) de la Contran Corporation, pentru suma de 320 milioane USD.
GFG Alliance confirmă faptul că adăugarea KCI la portofoliul Liberty Steel SUA duce astfel la apariţia unuia din cei mai mari producători de sârmă laminată din ţară şi asigură platforma necesară pentru ca GFG să dezvolte capacitatea sa de producţie GREENSTEEL din SUA la 5 milioane tone pe an până în 2020.
Finalizarea tranzacţiei, susţinută de bănci mari din America de Nord inclusiv Wells Fargo NA şi BMO Harris Bank (BMO Harris), alături de fondurile gestionate de BlackRock Financial Management Inc., o sucursală a BlackRock Inc., cel mai mare administrator de active din lume, a deschis calea către o listare la bursă prin Ofertă Publică Iniţială în SUA pentru Liberty Steel USA, care va fi condusă de Credit Suisse. Tranzacţia urmează îndeaproape finalizarea achiziţiei Aluminium Dunkerque, cea mai mare topitorie de aluminiu din Europa, pentru suma de 500 milioane USD. Tranzacţia a fost susţinută de Bank of America Merrill Lynch şi de un sindicat al principalelor bănci internaţionale.
Achiziţia KCI consolidează renumele GFG ca investitor străin direct în America de Nord. Activitatea companiei se mută într-un nou sediu regional situat pe Madison Avenue în New York şi vizează câteva oportunităţi majore de investiţii în sectoarele industrial, energetic şi financiar din America de Nord. Din familia de companii KCI fac parte Keystone Steel & Wire, Engineered Wire Products, Strand Tech Manufacturing şi Keystone Bar Products. Gama de produse a KCI constă în proporţie de 100% din oţel de producţie americană, printr-o linie diversificată de produse din oţel de înaltă calitate cu valoare adăugată mare, inclusiv ţagle din oţel, oţel laminat, plasă de armătură, plasă de sârmă sudată, gard de sârmă pentru agricultură, sârmă pentru beton precomprimat, bare cu profil rotund şi armături industriale folosite în construcţii, agricultură şi în industria auto. KCI şi-a menţinut în permanenţă profitabilitatea şi şi-a îmbunătăţit substanţial performanţele financiare în ultimii 5 ani, extinzându-se semnificativ către produse cu valoare adăugată mare, pentru a-şi consolida poziţia iniţială de furnizor principal de oţel laminat cu conţinut ridicat de carbon.
Această achiziţie consolidează poziţia Liberty pe piaţa din SUA prin adăugarea unei unităţi cu o capacitate de producţie de oţel laminat de 1,1 milioane tone, aceea de lider de piaţă pentru garduri de sârmă pentru agricultură marca RedBrand®, armături industriale, bare cu profil rotund de tip Merchant Bar Quality (de bază) / Special Bar Quality (speciale), trei unităţi de producţie pentru plasă de armare din sârmă sudată şi o unitate de producţie pentru sârmă PC.
KCI va fuziona cu Liberty Steel Georgetown pentru a creşte capacitatea de producţie a topitoriei Liberty Steel USA până la 1,8 milioane tone pe an, capacitatea de producţie a barelor cu profil rotund la 2 milioane tone pe an, alături de creşterea semnificativă a activităţilor comerciale în aval cu valoare adăugată mare, şi creşterea numărului de angajaţi la peste 1.300. Compania rezultată din fuziune va avea operaţiuni în Illinois, Ohio, South Carolina, New Mexico, Texas şi Georgia.
Suma de 320 milioane USD include şi achiziţia de către Liberty a unor pasive.
Preşedintele executiv al GFG Sanjeev Gupta a declarat: "Astăzi este un moment cheie în evoluţia ascensiunii noastre pe piaţa Statelor Unite. Urez un călduros «Bun venit» tuturor angajaţilor Keystone în familia globală a GFG. Lungul istoric, managementul puternic, forţa de muncă excelentă şi poziţia pe piaţă a KCI vor consolida unitatea noastră de producţie existentă din Georgetown şi va reprezenta o bază solidă pentru extinderea noastră continuă către o capacitate de producţie în regiune de 5 milioane tone de oţel pe an".
Pe data de 03 decembrie 2018, GFG Aliance anunţa că a semnat un acord condiţionat pentru cumpărarea acţiunilor Keystone, Consolidated Industries, Inc. (KCI) de la corporaţia Contran (Contran) care, iată, s-a finalizat în doar o lună de zile şi despre care cotidianul nostru a relatat AICI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu