Cumpărătorul Combinatului de la Galaţi investeşte 340 de milioane de lire sterline în oţelăria pe care o deţine în Australia Recomandat

Marți, 11 Decembrie 2018 17:13
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liberty Primary Steel a anunţat luni, 10 decembrie 2018, că va transforma foarte repede oţelăria de la Whyhalla din Australia de sud, semnând contracte de investiţii în valoare de peste 340 de milioane de lire sterline, ceea ce reprezintă o parte considerabilă din costul transformării uzinei. Au fost semnate cu partenerii contractanţi două contracte pentru proiectarea echipamentului şi construcţia acestuia: Danieli, pentru o nouă şină de ultimă generaţie şi un laminor de profil greu şi CISDI Engineering Co, pentru o uzină de injecţie a cărbunelui pulverizat (PCI).

Sanjeev Gupta, preşedinte executive al GFG Alliance din care face parte şi Liberty Primary Steel, a spus că respectivele componente vor juca un rol esenţial în viitorul pe termen lung al oţelăriei din Whyalla. “Această transformare va îmbunătăţi semnificativ performanţa operaţională, financiară şi de mediu a uzinei, ceea ce va face din Whyalla un centru global de interes pentru industrii inovatoare. (...) Anunţul de azi este o etapă importantă în transformarea oţelăriei din Whyalla care va fi un centru viabil şi sustenabil care va produce 1,8 milioane de tone de oţel de cea mai bună calitate pe an”, a declarat Gupta care a mai precizat că noul echipament care va fi proiectat, construit şi comandat în următorii trei ani, va creşte producţia, va reduce costurile şi va introduce o nouă gamă de produse, ceea ce va duce la pieţe şi clienţi noi.

Investiţiile vor fi finanţate din mai multe surse - inclusiv resursele proprii ale GFG şi prin finanţarea vânzătorului - şi cu siguranţă va fi nevoie de sprijin din partea guvernului federal şi al Australiei de sud. Acesta a mai spus că transformarea din prezent pentru Whyalla va duce compania mai aproape de viziunea pe termen lung de a crea o oţelărie “Next-Gen” care, potrivit spuselor lui, va deveni un combinat global de referinţă ce va folosi tehnologii avansate pentru a produce o gamă largă de produse din oţel la o scară internaţională pentru pieţele emergente.

Anunţul acestor investiţii în oţelăria din Australia pe care Gupta a achiziţionat-o în anul 2017 vine la scurt timp după ce, pe 03 decembrie 2018, Liberty anunţa achiziţia unei fabrici de sârmă din Statele Unite Americii despre care cotidianul nostru a relatat AICI.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu