Cursă de caiace pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi

 
Luni, 12 Martie 2018 18:37
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comunitatea "Curăţăm Galaţiul" organizează în aceasta primăvară evenimentul "Cursa Caiacelor pe Dunăre". Cursa va avea loc pe 24 martie şi va marca începutul sezonului turistic la Galaţi, acest eveniment fiind, potrivit organizatorilor, un demers de a promova turismul la Galaţi.
"«Care sezon turistic?», vă veţi întreba. Pentru că, până acum, despre turism la Galaţi doar s-a discutat. Noi ne propunem să trecem la fapte. Credem că zona noastră are un real potenţial turistic şi că acest potenţial trebuie valorificat. În acest context, Dunărea este o adevărată comoară pentru oraşul nostru. O comoară despre care am cam uitat, în ultima perioadă. Vă invităm să o redescoperim împreună. În cea de-a patra sâmbătă a lunii martie vom organiza o cursă pe Dunăre, de la Brăila la Galaţi. Va fi o cursă a caiacelor. Mai exact, ne aşteptăm la un număr de minim treizeci de caiace pe apă în acea zi" se arată într-un comunicat al organizatorilor. Aceştia au lansat invitaţia de a parcurge traseul Brăila - Galaţi pe Dunăre în caiace şi politicienilor şi altor personalităţi locale din ambele oraşe de la Dunăre.
"Alături de membri ai comunităţii noastre, vom invita în caiace politicieni, ziarişti, bloggeri, reprezentanţi ai autorităţilor şi alte personalităţi relevante la nivel local. O parte dintre invitaţi vor fi din Brăila, deoarece noi credem că cele două oraşe nu se pot dezvolta decât printr-un efort comun. Ne aşteptăm să vină şi pasionaţi ai sportului cu padela din alte oraşe, chiar şi din Bucureşti, care vor fi invitaţi de partenerul nostru în această acţiune - Imbold Galaţi", menţionează organizatorii.
Cursa va dura aproximativ patru ore, iar sosirea va fi pe Faleza Dunării. Acolo se va organiza şi o conferinţă de presă unde se va discuta despre potenţialul turistic al Dunării şi se vor acorda diplome tuturor celor care au participat la eveniment.
Comunitatea "Curăţăm Galaţiul" îşi doreşte ca această cursă sa devină o tradiţie. "Dorim ca acest eveniment să se repete şi în anii ce vin, iar «Cursa Caiacelor pe Dunăre» să devină în timp o tradiţie care cu adevărat să marcheze deschiderea sezonului turistic în Galaţi. Prin această acţiune, Comunitatea «RO100 Curăţăm Galaţiul» îşi propune să determine schimbări. Noi credem că Dunărea nu trece prin Galaţi degeaba. Ea trece pe aici gratis. Dar nu degeaba. Gratis, adică nu trebuie să investim în a aduce în oraş o astfel de oportunitate. Ea este deja aici. Trebuie doar să operăm o schimbare, în primul rând la nivel de mentalitate. Mentalitatea fiecăruia dintre noi. Dunărea trebuie să devină mai mult decât un simplu cuvânt, care nu mai spune nimic gălăţenilor. Redescoperirea Dunării poate reprezenta cheia succesului în dezvoltarea acestui oraş", se mai arată în comunicatul Comunităţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu