Damen: Înţelegem şi susţinem necesitatea unor proceduri de verificare privind achiziţia corvetelor Recomandat

Luni, 14 Ianuarie 2019 16:11
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, responsabil cu derularea procedurii de achiziţie aferentă Programului de înzestrare esenţial "Corvetă multifuncţională", a prezentat, vineri, 11 ianuarie 2019, ministrului apărării naţionale un raport de informare prin care a adus la cunoştinţă faptul că Departamentul pentru Armamente, prin semnătura sa, a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii, de natură să afecteze realizarea interesului naţional de securitate în ceea ce priveşte Programul de înzestrare esenţial "Corvetă multifuncţională”.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale, "Având în vedere acest aspect, precum şi faptul că, la această dată, există un litigiu pe rolul Curţii de Apel Constanţa prin care Şantierul Naval Constanţa S.A., ca parte la «Asocierea dintre Naval Grup Franţa şi Şantierul Naval Constanţa S.A.», solicită «anularea în tot a HG nr. 48 / 2018», act normativ care fundamentează derularea procedurii mai sus amintite, secretarul de stat pentru Armamente, Andrei Ignat, a informat cu privire la suspendarea procedurii de achiziţie, până la clarificarea aspectelor semnalate".
De îndată ce acest anunţ a fost făcut public, apele s-au agitat, însă Damen susţine că nu au fost primite informaţii oficiale de la autorităţile române privind suspendarea licitaţiei. "Acest lucru va întârzia şi mai mult întregul program de reînnoire a flotei navale române. Aşteptăm comunicarea ulterioară din partea autorităţilor române privind licitaţia şi despre această suspendare. Suntem disponibili pentru clarificări suplimentare, iar Damen va coopera pe deplin şi în mod transparent cu autorităţile române în această chestiune, dacă ni se va cere. Susţinem pe deplin autorităţile române în desfăşurarea investigaţiei privind informaţiile prezentate în mod repetat de o parte a presei româneşti şi care ar putea fi considerate confidenţiale. Înţelegem necesitatea unor proceduri de verificare şi sprijinim în totalitate autorităţile române, reafirmând că oferta Damen respectă cu stricteţe procedurile de licitaţie şi normele în vigoare", precizează compania, într-un comunicat de presă.
Damen a ţinut să sublinieze "că oferta sa este pe deplin conformă cu întregul program de reînnoire a flotei Forţelor Navale Române" şi a adăugat că "Suntem încrezători în experienţa noastră vastă în cadrul Şantierului naval Damen Galaţi", se mai arată în comunicatul citat. Nu trebuie omis nici faptul că în ultimele luni, Damen a ieşit pe toate canalele media într-o campanie de imagine fără precedent, probabil în încercarea de a demonstra că pe lângă activitatea specifică, şantierul naval gălăţean se implică atât în viaţa publică a oraşului, dar şi că derulează campanii de responsabilitate socială.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu