De la începutul anului, peste 1.000 de persoane s-au angajat prin AJOFM Galaţi Recomandat

Joi, 05 Mai 2022 10:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada ianuarie-martie 2022, ca urmare a implementării Programului Naţional de Ocupare a Forţei de Muncă, prin intermediul AJOFM Galaţi au fost încadrate în muncă 1015 persoane, dintre care 437 femei.
Din totalul persoanelor ocupate până la data de referinţă, 509 au peste 45 de ani, 204 au varsta mai mica de 25 ani, 176 au vârsta cuprinsă între 35 şi 45 de ani, 89 au varsta cuprinsa intre 25-30 ani, iar 37 au varsta cuprinsa între 30 şi 35 de ani.
În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 544 provin din mediul urban, iar 471 persoane sunt din mediul rural.
Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane sunt cu scoli profesionale/arte si meserii (279 persoane), urmate de cei cu studii liceale (275 persoane) si de cei cu studii gimnaziale (270 persoane).
Numărul celor cu studii superioare este de 117, al celor cu studii primare si fara studii este de 56, in timp ce persoanele cu studii postliceale incadrate sunt in numar de 18.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Galaţi, 326 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Încadrarea într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM Galaţi.
Pentru integrarea pe piaţa muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, modificată şi completată.
Astfel, în perioada ianuarie-martie 2022, numărul persoanelor care au beneficiat de asistenţă pentru înregistrarea în evidenţă ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecţiei sociale privind acordarea indemnizaţiei de şomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 2013 persoane, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu