Dezlegare la peşte ilegal în pieţele din Galaţi Recomandat

Joi, 25 Martie 2021 15:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică, sprijiniţi de jandarmi şi reprezentanţi A.N.P.A. - Serviciul Teritorial Moldova şi D.S.V.S.A. Galaţi, au desfăşurat joi, 24 martie 2021, o acţiune de verificare a respectării legislaţiei în domeniul deţinerii, transportului şi comercializării peştelui şi produselor din peşte. Cu ocazia acţiunii, au fost verificate 11 societăţi comerciale şi 9 pieţe, fiind, totodată, controlate 96 de mijloace de transport. Au fost constatate 2 infracţiuni şi 30 de contravenţii, prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 400.000 de lei. 253 de kg de peşte şi aproximativ 25 de kg de icre au fost ridicate în vederea confiscării.

Astfel, în piaţa din cartierul Micro 17, poliţiştii au depistat un bărbat care oferea spre vânzare cantitatea de 24,5 kg de peşte, speciile scrumbie şi crap, pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Marfa a fost confiscată şi predată unei societăţi specializate, bărbatul fiind cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de comercializare a peştelui şi produselor din peşte fără documente de provenienţă.

De asemenea, la punctul de lucru al unei societăţi comerciale, aflat în piaţa din cartierul Micro 19, poliţiştii au găsit cantitatea de aproximativ 28 de kg de peşte, speciile scrumbie şi şalău, deţinută fără documente de provenienţă. Ca urmare, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de deţinere de peşte fără documente de provenienţă. Totodată, s-a constatat că, pentru cantitatea de 224,5 kg de peşte, speciile novac, crap, lup de mare, somon şi doradă, precum şi pentru aproximativ 16 kg de icre, nu există documente de trasabilitate, în acest caz, societatea comercială fiind sancţionată contravenţional, cu suma de 6.000 de lei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu