Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi a premiat arta şi nu numai

Miercuri, 27 Ianuarie 2016 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Evenimentele şi manifestările artistice şi culturale care au îmbogăţit anul 2015, atent monitorizate de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, au culminat, la începutul anului 2016, cu o nouă ediţie de gală.  
Gala Culturii gălăţene, organizată anul acesta la Teatrul Dramatic, marţi seara, cu intrare liberă, a reunit pe scenă, ca şi la celelalte ediţii, nume de gălăţeni de marcă remarcate în decursul anului trecut de către organizatori.
Direcţia Judeţeană pentru Cultură (DJC) a pregătit, la această ediţie, o expoziţie de sculptură în foaierul Teatrului Dramatic „Fani Tardini", în organizarea Muzeului de Artă Vizuală şi festivitatea premierilor, sub forma unui spectacol artistic la scenă deschisă.

Cotidianul "Monitorul de Galaţi", printre premianţi

Dintre cele zece premii acordate de reprezentanţii DJC Galaţi celor mai reprezentative "nume" ale anului 2015 nu puteau lipsi jurnaliştii. Aşa cum a recunoscut şi Marius Mitrof, consilier al Direcţiei - care a făcut laudatio în faţa publicului pentru premiile oferite presei -, fără jurnalişti, toate aceste eforturi şi evenimentele culturale organizate nu ar fi fost promovate sau cunoscute îndeajuns de gălăţeni. Anul acesta a fost rândul Monitorului de Galaţi - pentru presă scrisă şi online şi a redacţiei locale de ştiri a Digi 24 - pentru televiziune, de a culege roadele mediatizării creaţiei şi actului artistic gălăţean în 2015.
Mai trebuie remarcată şi prezenţa activă a reprezentantului Ministerului Culturii, Luminiţa Constantin, care a acordat şi unul dintre premii.
Ceilalţi premianţi care s-au făcut remarcaţi în 2015 au fost:
- Florin Virgil Doca-Vălmăreanu, primarul comunei Valea Mărului, care a primit premiul chiar de ziua lui de naştere
- poetul Corneliu Stoica
- Florenţiu Tanascov, om de cultură, colecţionar de artă şi propietarul singurului anticariat din Galaţi
- Mihaela Gudană, bibliotecară şi realizatoarea unei monografii a comunei Ghidigeni
- Dorina Moisă, directorul Bibliotecii franceze "Eugen Ionesco"
- Mădălin Şerban, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii "Răsvan Angheluţă"
- Mariana Cucoş, critic de artă
- Vichentie Nicolaiciuc, preşedintele filialei gălăţene a Uniunii Ucrainenilor din România
- Nelu State, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Patrimoniului Cultural
Nu trebuie uitate aici nici momentele artistice, care au încântat publicul prezent în sală, momente intercalate între discursuri şi premiile acordate. Şi aici amintim momentele muzical-artistice create şi susţinute de: cvartetul Polifonic, cuplul de dansatori sportivi Ana Maria şi Andrei Ciurea, trupa de folk "Antic" din Brăila, baritonul Valentin Vasopol. Dar trebuie amintit şi momentul liric susţinut de binecunoscutul actor Vlad Vasiliu şi balerina Patricia Ana Maria Grozavu. La final, aplauzele necontenite au arătat că publicul a fost cucerit efectiv de evoluţia scenică a dansatorilor Ansamblului Olympos al Comunităţii Elene din Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu