DNA Galaţi a trimis în judecată trei inculpaţi pentru fraudă cu fonduri europene Recomandat

Joi, 15 August 2019 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaţilor: Ciolcă Dan Ştefan, administrator al S.C. Agroberin S.R.L. Bucureşti, pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, Stanciu Denis Ciprian pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (2 infracţiuni) şi S.C. Agroberin S.R.L. Bucureşti (fostă S.C. Serodcom S.R.L. Brăila) pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene (3 infracţiuni).

În rechizitoriul întocmit, se arată că în anii 2011, 2013 şi 2014, S.C. Agroberin S.R.L. Bucureşti (fostă S.C. Serodcom S.R.L. Brăila), prin intermediul inculpatului Ciolcă Dan Ştefan în calitate de administrator legal al societăţii în anul 2011 şi ulterior, prin intermediul inculpatului Stanciu Denis Ciprian (persoană împuternicită în anii 2013 şi 2014), a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) cereri anuale pentru acordarea de ajutoare financiare europene pentru lucrări agricole declarate ca fiind executate în judeţele Vaslui şi Galaţi, deşi, în concret, inculpata SC Agroberin SRL Bucureşti nu a exploatat agricol terenurile în suprafeţele care au fost declarate la A.P.I.A.

Astfel, în cursul anilor 2011-2014 pentru a obţine subvenţii nerambursabile, inculpaţii au depus la A.P.I.A. mai multe documente falsificate, obţinând pe nedrept fonduri europene în sumă totală de 407.248 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în procesul penal.
În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor conturi bancare ce aparţin inculpaţilor, până la concurenţa sumei menţionate anterior. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brăila cu propunerea de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu