Doar 14 localităţi din Galaţi s-au înscris pentru implementarea reţelelor de Wi-Fi gratuit

 
Miercuri, 11 Aprilie 2018 16:04
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Municipiul Galaţi s-a înscris alături de peste alte 12.000 de municipalităţi în portalul #WiFi4EU prin care vor beneficia de programul Uniunii Europene de implementare a reţelelor de Wi-Fi gratuit. Reprezentanţa Comisiei Europene în România informează că Uniunea Europeană va aloca 120 milioane euro pentru acest proiect.
Programul, al cărui principiu a fost anunţat în 2016 de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, în discursul său despre „Starea Uniunii”, vizează să distribuie în 6.000, până la 8.000 de oraşe şi sate, din toate statele membre, „bonuri de cumpărături” în valoare de 15.000 de euro, care să permită realizarea lucrărilor de instalare a internetului wireless. Se doreşte astfel simplificarea la maxim a procedurilor pentru a face acest serviciu accesibil tuturor, chiar şi celor care nu sunt la curent cu formalităţile europene, uneori complexe.
Pentru a cere aceste bonuri, reprezentanţii colectivităţilor locale vor putea să se conecteze la site-ul dedicat, unde vor găsi şi o listă cu firmele autorizate să facă lucrările de instalare. Companiile, în baza bonului, se vor adresa apoi autorităţile europene, pentru a fi plătite. Colectivităţile care vor să beneficieze de sistem trebuie să se angajeze să finanţeze, cel puţin trei ani, mentenanţa punctelor de conexiune şi costul abonamentului către operatorii care vor furniza internet. Bonurile vor fi distribuite pe principiul „primul venit, primul servit”, dar Comisia a prevăzut un mecanism pentru a asigura o repartizare geografică echitabilă.
Localităţile din judeţul Galaţi care s-au încris până pe data de 11 aprilie 2018: Barcea, Corod, Cuca, Independenţa, Lieşti, municipiul Galaţi, Oancea, Târgu Bujor, Pechea, Rădeşti, Şendreni, Slobozia Conachi, Tudor Vladimirescu şi Valea Mărului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu