Dosarul fraudării asigurărilor de sănătate: DNA a pus în executare două mandate de aducere pentru doi poliţişti

Sâmbătă, 03 Februarie 2018 15:56
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi au pus în executare două mandate de aducere din cele 43 dispuse de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi în dosarul penal de fraudă informatică şi fals material în înscrisuri oficiale, în legătură cu fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate.În cauză, au fost efectuate 67 mandate de percheziţie de către poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (I.P.J.) Galaţi şi Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (B.C.C.O.) Galaţi, percheziţii care au vizat ridicarea de sisteme informatice, documente, bunuri şi alte valori, în vederea probării activităţii infracţionale.
”Cele două mandate de aducere puse în executare de ofiţerii S.JA. Galaţi vizează doi poliţişti bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului. Aceştia au furnizat către doi inculpaţi date cu privire la cercetările ce se efectuează în cadrul unui dosar penal, precum şi informaţii cu privire la numele şi domiciliile martorilor ce vor fi audiaţi în cauză. Ulterior, folosindu-se de informaţiile primite, în scopul îngreunării cercetărilor, inculpaţii au intervenit pe lângă martorii audiaţi pentru a-i determina să dea declaraţii mincinoase”, se arată în comunicatul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Galaţi.

UPDATE: Cinci din cele şase persoane reţinute în dosarul fraudei la asigurări au fost arestate preventiv, au decis magistraţii judecătoriei Galaţi. Printre aceştia s-ar afla şi preotul din Tecuci. A şasea persoana a fost plasată sub control judiciar.

Citeşte şi: Un preot, asistenţi medicali şi funcţionari ai CAS Galaţi, au fraudat sistemul de asigurări de sănătate

http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/un-preot,-asistenti-medicali-si-functionari-ai-cas-galati,-au-fraudat-sistemul-de-asigurari-de-sanatate.html

 

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu