Dotări de ultimă oră: 20 de monitoare de funcţii vitale au fost instalate la ATI de la Spitalul Judeţean Galaţi Recomandat

Vineri, 07 August 2020 16:20
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dotări noi de aproape două milioane de lei pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi.  Au fost achiziţionate 20 de monitoare de funcţii vitale, trei aspiratoare chirurgicale complet echipate şi un dispozitiv medical pentru aspirarea secreţiilor. De asemenea, a fost finalizată procedura şi pentru o instalaţie nouă de fluide medicale.  Fondurile au fost alocate din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi.
“Deja cele 20 de monitoare de funcţii vitale au fost instalate la ATI, iar aspiratoarele chirurgicale vor intra în dotarea blocului operator. După ce se va obţine şi avizul DSP-ului, va fi montat noul sistem de distribuţie a fluidelor medicale, un sistem modern care asigură utilităţile necesare pentru realizarea intervenţiilor chirurgicale sau pentru tratarea pacienţilor aflaţi în stare critică. Anul acesta, investiţiile în aparatură medicală pentru Spitalul Judeţean Galaţi depăşesc 50 de milioane de lei, fonduri proprii şi bani europeni. O parte din aparatură a ajuns deja la unitatea medicală, iar pentru restul echipamentelor se desfăşoară proceduri de achiziţie publică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
Sistemul de fluide medicale cuprinde un modul de gaze medicale, un modul pentru circuitele electrice, sisteme de iluminare şi un modul  pentru date şi telecomunicaţii. Sistemul va deservi secţia ATI, Blocul Operator şi Blocul de Naşteri, secţia Chirurgie 3, Neurologia şi secţia Chirurgie Toracică.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu