Două blocuri, din Micro 21 şi Mazepa 2, modernizate cu bani europeni Recomandat

Miercuri, 05 Octombrie 2022 13:32
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două blocuri situate în cartierele Micro 21 şi Mazepa 2 vor fi modernizate cu fonduri europene. Este vorba despre blocul PR6, scara 1, din b-dul Dunărea, nr. 86, şi de blocul CL3, scara 2, din str. Armata Poporului, nr. 6 (foto ↑), pentru care s-a semnat contractul de finanţare europeană, de 1,3 milioane de lei, ce presupune creşterea performanţei energetice, informează Primăria municipiului Galaţi.
Principalele lucrări de intervenţie vizează izolarea termică a faţadelor, termo-hidroizolarea terasei, termoizolarea planşeului peste ultimul nivel, închiderea balcoanelor, izolarea termică a planşeului peste subsol, instalarea de corpuri de iluminat economice cu senzori de mişcare/prezenţă în spaţiile comune, înlocuirea circuitelor electrice în spaţiile comune, repararea elementelor de construcţie ale faţadelor unde se impune, refacerea finisajelor interioare în zonele de intervenţie, repararea trotuarelor de protecţie, adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi (rampe de acces) etc.
Valoarea totală a proiectului este de 1.326.839,29 lei, din care fondurile nerambursabile reprezintă 756.665,56 lei. Perioada de implementare a proiectului este de 16 luni.
Obiectivul general constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Totodată, se urmăreşte reducerea cu minimum 40% consumul pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate.
Proiectul „Creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe - bloc PR6, sc. 1, b-dul Dunărea, nr. 86, aferent Asociaţiei de proprietari nr. 570, şi bloc CL3, sc. 2, str. Armata Poporului, nr. 6, aferent Asociaţiei de Proprietari nr. 188, Municipiul Galaţi” este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice, şi în sectorul locuinţelor, Operaţiunea A - Clădiri rezidenţiale, Apel de proiecte POR/2020/3/3.1/A/3/NE, SE, SM, C, cod SMIS 139965, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu