Echipamente medicale de 40.000 de euro pentru Maternitatea "Buna Vestire", donate de ArcelorMittal Galaţi Recomandat

Miercuri, 05 Decembrie 2018 16:05
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Spitalul Clinic de Obstetrică - Ginecologie "Buna Vestire" din Galaţi a avut loc miercuri, 05 decembrie 2018, o conferinţă de presă în care a fost anunţată şi prezentată o donaţie realizată de ArcelorMittal Galaţi. Este vorba despre o masă chirurgicală ginecologică şi o instalaţie de anestezie, ambele fiind echipamente medicale esenţiale în desfăşurarea actului chirurgical. "Practic, una dintre cele două săli de operaţii nu mai putea fi folosită, ceea ce a afectat activitatea noastră. Acum putem lucra la capacitate normală, fără riscul ca actul medical să fie afectat de calitatea echipamentelor", a declarat dr. Costinela Georgescu, director Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie "Buna Vestire" Galaţi.

06Arcelor poza text

De asemenea, donaţia asigură şi costurile legate de revizii pentru doi ani, dar şi pregătirea personalului care va utiliza aceste echipamente. "După cum ştiţi, sănătatea este una dintre priorităţile sprijinului comunitar acordat de noi. Suntem bucuroşi că am putut ajuta şi ne dorim ca tot mai mulţi copii sănătoşi să vină pe lume la această Maternitate. În 2016, Combinatul Siderurgic a mai donat Maternităţii «Buna Vestire» incubatoare pentru nou - născuţi, iar în 2015 a sprijinit Spitalul CFR din oraş cu o instalaţie de anestezie. Compania derulează şi un amplu program multi-anual de cumpărare de echipamente medicale în favoarea Spitalului Judeţean de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei»", a precizat Bogdan Grecu, director general ArcelorMittal Galaţi.

06Arcelor poza text 2

"Aşa cum am amintit de fiecare dată, mă bucură faptul că cele mai importante companii din Galaţi sunt sensibile la nevoile comunităţii locale. Parteneriatul pe care îl avem cu exponenţii mediului de afaceri este unul care îşi arată roadele în folosul gălăţenilor. Astăzi, a venit rândul partenerilor noştri de la Combinatul Siderurgic să ne sprijine în cadrul unui proiect important - Maternitatea «Buna Vestire». Donaţia pe care dânşii au realizat-o (aproape 40.000 de euro) este importantă pentru echipa medicală, dar şi pentru pacientele acestui spital. Dacă adăugăm acest gest proiectului european pe care îl vom derula aici pentru modernizarea şi consolidarea unităţii, asta înseamnă că, în viitorul foarte apropiat, condiţiile pe care le vom pune la dispoziţia viitoarelor mame şi bebeluşilor vor fi mult mai bune. Le mulţumesc partenerilor noştri pentru acest sprijin", spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Citeşte pe aceeaşi temă şi ArcelorMittal Galaţi dotează Spitalul Judeţean cu echipamente medicale vitale

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu