Echipamente medicale de peste 800.000 lei pentru blocul operator de la Spitalul Judeţean (FOTO) Recomandat

Miercuri, 23 Octombrie 2019 14:35
Publicat în Știrea zilei

Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi a alocat fonduri pentru achiziţionarea a două platforme de electrochirurgie şi a două mese chirurgicale pentru blocul operator de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi. Valoarea investiţiei este de 841.000 de lei, bani din bugetul propriu al CJ Galaţi.

"Cele două platforme de electrochirurgie sunt folosite pentru realizarea de operaţii laparoscopice şi pentru limitarea hemoragiilor din timpul intervenţiilor chirurgicale. De asemenea, vom achiziţiona în cel mai scurt timp şi două mese chirurgicale. Prima este o masă de operaţie pentru chirurgie bariatrică, care poate fi folosită şi în cazul intervenţiilor chirugicale la persoanele supraponderale, mai ales că au fost cazuri în care medicii au întâmpinat dificultăţi în astfel de situaţii, iar cea de-a doua este o masă chirurgicală care va fi folosită pentru intervenţii în cazul persoanelor care au suferit arsuri", a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

Platforma de electrochirurgie cu sigilare vasculară cu accesorii costă 160.000 de lei, platforma de sigilare vasculară şi disecţie ţesuturi cu dublă tehnologie, ultrasunete şi energie are o valoare de 227.000 de lei, masa chirurgicală pentru intervenţii bariatrice are o valoare de 309.000 lei, iar masa de operaţie pentru chirurgie plastică are o valoare de 145.000 de lei. Pentru cele două mese chirurgicale există deja un acord cadru, astfel încat acestea vor intra în dotarea spitalul în câteva săptămâni, iar pentru cele două platforme de electrochirurgie a fost demarată procedura de achiziţie publică.

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu