Elevi gălăţeni, în Academia micilor eco ambasadori Eco Provocarea Recomandat

Joi, 07 Iulie 2022 12:06
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

60 de elevi de şcoală generală, din Palatul Copiilor Galaţi şi Şcoala Gimnazială „Florea Bogdan” din Mureş, câştigători ai Concursului Naţional Eco Provocarea Juniori, se vor întâlni în Academia micilor eco ambasadori Eco Provocarea, în perioada 12-14 iulie, în staţiunea Cheia, din Prahova.
Copiii şi profesorii vor participa la ateliere educaţionale, de dezvoltare personală şi gândire creativă, vor afla mai multe despre economia circulară, despre impactul deşeurilor în natură, precum şi despre efectele ecologizării.
Mai mult decât atât, copiii vor forma echipe şi vor igieniza zona pe care o vor locui vreme de aproape o săptămână, oferind astfel un exemplu turiştilor care, uneori, uită să ia din natură ce au adus.
Câştigătorii, elevi cu vârste între 7 şi 14 ani, au realizat pe tot parcursul anului şcolar activităţi de economie circulară, adică au preluat obiecte utilizate din comunităţile din Galaţi şi le-au dat o nouă viaţă în alte comunităţi care aveau nevoie de ele, dar şi de plantări, adică şi-au folosit resursele, au creat parteneriate, au convins voluntari să li se alăture şi au reuşit să împădurească suprafeţe vulnerabile din zona Mureşului (Reghin).
„Au fost cuprinşi de entuziasm nu numai profesorii îndrumători şi elevii, ci şi părinţii acestora, cunoscuţii lor şi multe asociaţii din comunitate. Astfel, am devenit cu toţii conştienţi că natura are nevoie de noi şi că schimbările mici, făcute constant, pot face o mare diferenţă în viaţa noastră. Excursia oferită ca premiu este cu adevărat un vis devenit realitate. La început de proiect a fost o motivaţie puternică pentru elevii participanţi de a se implica şi de a câştiga concursul. În acelaşi timp, totuşi, toţi ne-am concentrat pe activităţi şi pe bucuria de a lucra împreună şi… la final, am aflat vestea cea bună: vom pleca în excursie la Cheia! Sunt convinsă că acolo elevii vor crea prietenii, deprinderi de viaţă independentă şi pentru un comportament ecologic responsabil”, ne-a declarat Nina Mihaela Stirian, coordonatoarea echipei câştigătoare de la Galaţi.
„Eco Provocarea a însemnat pasiune şi implicare din partea elevilor şi profesorilor înscrişi în concurs, iar entuziasmul lor a molipsit şi comunitatea din care aceştia fac parte. Fie că a fost vorba despre plantări sau despre reciclare, fiecare gest a reprezentat o emoţie pentru noi şi o declaraţie de dragoste pentru mediu”, spune Alina Gurău, coordonatoarea Eco Provocarea Juniori.
Eco Provocarea este un concurs ce se desfăşoară la nivel naţional şi care implică elevi şi profesori din şcolile generale şi licee, precum şi studenţi din toate centrele universitare ale României.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu