Exerciţiu militar internaţional în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan Recomandat

Marți, 20 Septembrie 2022 09:24
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Militari români din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est de la Craiova, dar şi militari din Franţa, Olanda, Polonia, Portugalia şi Statele Unite ale Americii, cu peste 80 de mijloace tehnice, participă la exerciţiul de instruire în comun „JUSTICE EAGLE 22.II” în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan.

Cei peste 700 de militari participă la acest exerciţiu multinaţional ce are drept scop creşterea interoperabilităţii între trupele NATO. „Franţa, Portugalia, Polonia, România şi Statele Unite ale Americii contribuie fiecare cu câte o subunitate de nivel companie. Forţele aeriene din Canada contribuie de asemenea la acest exerciţiu creând o oportunitate pentru integrarea operaţiunilor terestre cu cele aeriene. Exerciţiul este organizat astfel încât să asigure instruirea subunităţilor pentru asigurarea unei operaţiuni de apărare”, a explicat  lt. col. Constantin Paraschiv, cmd. Batalion 20 Infanterie Dolj.

Acest tip de exerciţiu constă în secvenţe de antrenament cu trupe în teren şi tactice, dar şi cu trageri de luptă. Avioane ale aviaţiei canadiene, ce vin de la Mihai Kogălniceanu, asigură acoperirea aeriană a secvenţelor de luptă din cadrul „JUSTICE EAGLE 22.II”. Exerciţiul militar multinaţional de la Smârdan se va termina pe 23 septembrie.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu