Explozii la Braniştea (VIDEO) Recomandat

Vineri, 30 Septembrie 2022 14:11
Publicat în Eveniment

Compartimentul Misiuni de Protecţie Civilă şi echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi au executat o şedinţă de distrugere prin explozie controlată a muniţiilor rămase neexplodate, în poligonul neamenajat „Râpa Galbenă” din localitatea Braniştea.

Au fost distruse 19 elemente de muniţie, după cum urmează: 1 buc. grenadă de mână ofensivă; 4 buc. grenade de mână defensive; 7 buc. proiectil exploziv cal. 100 mm; 3 buc. proiectil exploziv cal. 130 mm; 1 buc. mină antiblindat; 3 buc. alte elemente de muniţie.

La această distrugere a fost folosită o cantitate de aproximativ 17 kg de TNT. VEZI FOTO/VIDEO mai jos! ↓

Specialiştii pirotehnişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi reamintesc populaţiei principalele măsuri care se aplică la descoperirea unor elemente de muniţii.

Astfel, ESTE INTERZISĂ: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; lovirea sau mişcarea muniţiilor descoperite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor descoperite în foc; demontarea focoaselor sau a altor părţi componente şi acestora; jocul cu diferite muniţii neexplodate; ridicarea, transportul şi folosirea muniţiilor pentru diferite activităţi sau ornamente; comercializarea acestora prin centre de colectare a deşeurilor metalice sau în alte forme.

! Cetăţenii care au descoperit sau au cunoştinţă despre existenţa muniţiilor neexplodate au obligaţia de a anunţa autorităţile administraţiei publice locale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă sau Poliţia, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Galerie de imagini

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu