Expoziţie cu obiecte tradiţionale româneşti

 
Joi, 17 Septembrie 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada 14 – 18 septembrie 2015, Şcoala Gimnazială nr. 26 din Galaţi găzduieşte expoziţia “Descoperă veşnicia datinilor”, în cadrul căreia sunt prezentate obiecte tradiţionale româneşti confecţionate de deţinuţi custodiaţi de Penitenciarul Galaţi în cadrul atelierelor ocupationale din interiorul locului de deţinere.

Activitatea s-a derulat în cadrul Şcolii de vară  organizată de O.N.G -ul “Asociaţia Tinerii şi Viitorul” din Galaţi, la iniţiativa acestora, în colaborare cu Penitenciarul Galaţi.

Pe lista exponatelor se regăsesc: covoraş lână ţesut manual, cufăr zestre din lemn pictat manual, cutie  podoabe, farfurii lut pictate manual, tablouri goblen aplicat - „Car cu boi”, „Întoarcerea de la coasă”, păpuşi în straie tradiţionale pe linguri lemn, decoraţiuni artizanale realizate din aţă iută.

Obiectele vor fi expuse, începând cu data de 19 septembrie, şi în Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos din Galaţi în cadrul manifestărilor prilejuite de Zilele europene ale patrimoniului, unde Penitenciarul Galaţi va prezenta, totodată, machete ale clădirilor istorice din oraşul gălăţean.

Obiectivele vizate în cadrul acestor activităţi sunt păstrarea tradiţiilor specifice şi cultivarea atitudinilor pro-sociale în rândul persoanelor condamnate,  în scopul facilitării reinserţiei sociale a acestora.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu