Expropriaţii de pe str. Traian au executat conturile Primăriei Galaţi

Vineri, 06 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ultima rectificare a bugetului municipiului Galaţi pe anul 2018 pusă pe ordinea de zi la ultima şedinţă de Consiliu Local a stârnit ample controverse. Rectificarea a fost necesară deoarece în urma unei sentinţe civile pronunţată de Curtea de Apel Galaţi şi pusă în executare, municipalitatea este obligată la plata unei despăgubiri obţinute în instanţă de proprietarul unei clădiri demolate pentru extinderea străzii Traian. Prin urmare, fondul de rezervă al bugetului local a fost diminuat cu suma de 1.350.000 de lei pentru achitarea acestei despăgubiri către proprietarul imobilului care era situat în strada Brăilei nr. 18 (fosta pizzerie de pe colţul străzilor Brăilei şi Traian).
„Persoana care a fost expropriată pentru lărgirea străzii Traian ne-a acţionat în judecată. A câştigat o valoare mai mare decât a fost iniţial evaluată de evaluatorul plătit de municipiul Galaţi. Executorul a şi trecut la executarea tuturor conturilor Primăriei municipiului Galaţi şi în acest moment suntem nevoiţi să prindem de urgenţă această sumă pentru a fi achitată această reevaluare a imobilului”, a declarat un reprezentat al departamentului economic din cadrul Primăriei.

Ce spun liberalii

Referitor la acest subiect, consilierii PNL s-au arătat nemulţumiţi de activitatea evaluatorului folosit de Primăria Municipiului Galaţi. ”Dacă evaluarea iniţială a fost greşită, atunci respectivul evaluator n-ar mai trebui folosit de Primărie atunci când se stabilesc preţurile pentru vânzarea unor terenuri”, a spus Valeriu - Onuţ Atanasiu, la care colegul său de partid, consilierul local PNL Paul Găvănescu, a adăugat: ”Evaluarea iniţială a fost de 256.000 de lei, acum avem despăgubiri de 1.350.000 de lei, este de cinci-şase ori mai mult! Unde s-a greşit? Nu se poate să plătim 1.350.000 de lei pentru o sută şi ceva de metri pătraţi!”
„A venit un expert şi a spus că face doi lei, nu i-a convenit preţul, s-a dus în judecată, iar instanţa de judecată, că te aperi sau nu te aperi, stabileşte o sumă ce trebuie plătită ca şi despăgubire, care rămâne certă, exigibilă, şi trebuie executată. Când vinzi un produs, ţi se pare că face o mie, dacă îl cumperi, face un leu. Vom vedea ce spune instanţa”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.
La Tribunal mai sunt încă trei procese deschise de proprietarii imobilelor demolate de pe strada Traian, pe sectorul cuprins între Piaţa Centrală şi strada Brăilei, iar Primăria în toate aceste cazuri este reprezentată de casa de avocatură Daghie şi Asociaţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu