Facultatea de Ştiinţe şi Mediu Galaţi va avea o navă de cercetare pentru monitorizarea mediului în aria fluviului Dunărea Recomandat

Marți, 03 Decembrie 2019 12:49
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Rezultatele preliminare au fost afişate în cadrul competiţiei Apel POC/488/1/1/Mari infrastructuri de CD, Sectţiunea F – 2017-2018 – Proiecte de infrastructură de cercetare pentru instituţii publice de CD/universităţi, cod apel POC/448/1/1/Mari infrastructuri de CD. Proiectul „Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexă a mediului în aria fluviului Dunărea”, REXDAN a fost depus de Centrul European de Excelenţă pe Probleme de Mediu (ECEE) din cadrul Facultăţii de Ştiinţe şi Mediu. Acesta a obţinut 94 de puncte şi se află pe locul 2 în competiţia naţională: http://www.poc.research.gov.ro/uploads/competitii/actiunea-1-1-1/2019/sectiunea-f/rezultate-preliminare-poc-448.PDF.

Pentru acest proiect, s-a solicitat o finanţare de 20 de milioane de euro, cofinanţarea fiind zero. Infrastructura de cercetare ce va fi creată prin intermediul acestui proiect are două componente: o navă de cercetare şi un sistem fix de laboratoare complementare cu cele de pe nava de cercetare. Proiectul „Sistem integrat pentru cercetarea şi monitorizarea complexa a mediului în aria fluviului Dunărea”, REXDAN acoperă o arie geografică largă: 2.000 de km pe partea navigabilă a Dunării cu componente extinse din bazinul hidrografic şi domenii de cercetare referitoare la apă, sedimente, sol, aer, biodiversitate, batimetrie, hidromorfologie, etc., acoperind specializări multiple: chimie, biologie, fizică, ştiinţa mediului, ecologie, batrimetrie, topografie, chimia atmosferei, etc.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu