Festivalul Inimii, în weekend, la Galaţi (PROGRAM) Recomandat

Joi, 29 Septembrie 2022 11:23
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pentru a marca Ziua Mondială a Inimii, în acest weekend vor avea loc mai multe competiţii sportive, care se vor desfăşura pe faleza inferioară a Dunării şi pe terenurile Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret. Astfel, pe 1 şi 2 octombrie, la Galaţi se vor desfăşura competiţii de alergare, bicicletă, baschet 3x3 şi fotbal. Evenimentul este organizat de Fundaţia „Nae Leonard” şi „Repere medicale”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Galaţi.

„Sportul şi alimentaţia sunt extrem de importante în prevenţia bolilor cardiovasculare, care, din păcate, afectează din ce în ce mai multe persoane. Cifrele sunt dramatice - la fiecare 30 de minute un român suferă un infarct. Mai mult, în ultimii ani, cardiologii au observat că foarte mulţi tineri ajung la spital cu grave probleme cardiovasculare. De altfel, Consiliul Judeţean s-a implicat foarte mult pentru ca, astăzi, la Galaţi, să se monteze stenturi şi să se facă implanturi de stimulatoare cardiace, sute de astfel de proceduri fiind realizate în ultimii doi ani. Trebuie să tragem un puternic semnal de alarmă asupra factorilor de risc care duc la apariţia bolilor cardiovasculare, asupra importanţei sportului şi a unui stil de viaţă cât mai sănătos. De aceea, ne-am alăturat imediat acestui maraton de sănătate a inimii”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

! Mai multe informaţii despre acest eveniment sunt disponibile pe site-ul www.festivalulinimii.com. La aceste competiţii nu există limită de vârstă şi nici taxă de participare. De asemenea, pe 30 septembrie, la Grădina Botanică din Galaţi, va avea loc un amplu simpozion medical, la care vor fi prezentate cele mai recente descoperiri din domeniul cardiologiei.

Evenimentul se va desfăşura după următorul program:
- Cros 5 km: 1 octombrie, ora 09:00, Faleza Inferioară (start Restaurant Nic-Nic).
- Bicicletă 10 km: 2 octombrie, ora 09:00, Faleza Inferioară (start Restaurant Nic-Nic).
- Fotbal 5 vs 5: 1 şi 2 octombrie, ora 10:00, Terenul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.
- Baschet 3x3: 1 şi 2 octombrie, ora 10:00, Terenul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu