Festivalul Internaţional de Fanfare a ajuns la ediţia a XI-a

Vineri, 07 August 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Timp de trei zile, de vineri până duminică, în judeţul Galaţi se va desfăşura Festivalul Internaţional de Fanfare - Iosif Ivanovici, manifestare muzical - culturală de tradiţie, ajunsă la ediţia XI-a, la iniţiativa şi în organizarea Centrului Cultural "Dunărea de Jos". Anul acesta, potrivit declaraţiei managerului CCDJ Sergiu Dumitrescu, nu mai puţin de 13 fanfare vor evolua pe scenele stabilite în mai multe locaţii din judeţul Galaţi. 

Spectacolele au loc pe Esplanada Casei de Cultură a Sidicatelor din Galaţi, în fiecare zi, începând cu ora 18.00, dar vor fi şi spectacole de promenadă pe Faleza Dunării, în Grădina Publică şi alte localităţile din judeţ, printre care şi Tecuciul. 

Ca de obicei, va fi prezentă în program Fanfara Municipalităţii din Edirne - Turcia, pe bază de reciprocitate culturală, ştiut fiind că Fanfara Valurile Dunării din Galaţi este invitată de câţiva ani în binecunoscutul oraş din Turcia. Aşa cum am fost  informaţi, de exemplu, Fanfara din Turcia va concerta şi la Tecuci, pe scena amplasată în Parcul "Regina Elisabeta", dar şi Fanfara din Chetriş a fraţilor Lucan, din judeţul Iaşi. Alte trei delegaţii străine şi-au anunţat participarea la turul muzical de la Dunăre şi aici amintim cele două ansambluri de fanfară din Rep. Moldova, din comunele Şoldăneşti şi Slobozia Mare, precum şi Cvartetul Clarinarmonia, din Italia. Gălăţenii vor ma întâlni Fanfarele din Sighişoara, "Transilvania" - din Alba Iulia, "Bârlădeanca" - din Bârlad, "Kovats Andras Reci" - din Covasna, "Valah ia" - din Giurgiu, "Muzica Apelor" - din Constanţa dar şi Fanfara Creştină "Cazaşu" - din Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu