Finanţare europeană pentru blocul G8

 
Luni, 23 Octombrie 2017 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Municipiul Galaţi urmează să semneze contractul de finanţare pentru proiectul ”Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G8 aferent Asociaţiei de proprietari nr. 360A Emanuel din municipiul Galaţi”, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR).
Prin acest proiect se doreşte sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 41 de apartamente ale blocului G8 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40 % a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuinţe şi va creşte calitatea vieţii locatarilor.
Valoarea totală eligibilă a contractului este de 920.473,46 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 552.284,07 lei, având o durată de implementare de 16 luni, timp în care vor fi derulate următoarele activităţi principale: anveloparea clădirii, termoizolarea intradosului la casa scării, a plăcii peste subsolul şi de peste parter în zona cu spaţii comerciale sub apartamente, a planşeului de la uscător, termohidroizolarea terasei, schimbarea tâmplăriei cu geamuri termoizolante şi schimbarea liftului.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu