Fonduri europene pentru anveloparea Şcolii Gimnaziale "Iulia Haşdeu" din Galaţi Recomandat

Miercuri, 19 Decembrie 2018 12:12
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Primăria municipiului Galaţi anunţă că a încheiat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est pentru asistenţa financiară a proiectului "Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala Gimnazială «Iulia Haşdeu» din municipiul Galaţi", proiectul finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Obiectivul general al proiectului constă în scăderea consumului de energie primară la clădirile publice şi scăderea producerii de gaze cu efect de seră, iar obiectivul specific proiectului vizează creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Şcoala Gimnazială "Iulia Haşdeu" din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii celor 352 de elevi şi îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 135 kW/m2an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2.910.142,72 lei cu TVA, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2.473.621,31 lei cu TVA. Perioada de implementare a proiectului este între 28 septembrie 2018 - 31 octombrie 2019.

De asemenea, municipalitatea menţionează că în actualul exerciţiu financiar, municipiul Galaţi are în curs de implementare trei proiecte pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ, iar 12 proiecte de infrastructură educaţională se află într-un stadiu avansat de evaluare. Valoarea totală a proiectelor este de 82.241.052, 55 lei.

Conferinţa de lansare a proiectului a avut loc astăzi, 19 decembrie 2018, la sediul Primăriei municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu