Fraudă cu fonduri europene la Primăria Vîrlezi Recomandat

Vineri, 06 Decembrie 2019 14:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (D.N.A.), Serviciul Teritorial Galaţi, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Didina Patriche, la data faptelor referent în cadrul Primăria Comunei Vîrlezi, judeţul Galaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada 2015-2019, inculpata Patriche Didina ar fi depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false şi inexacte, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică pentru o suprafaţă de 14,95 hectare teren agricol, deşi în realitate aceasta ar fi folosit o suprafaţă de doar 6,55 ha. Unul dintre documentele folosite în cadrul campaniei agricole din 2015, ar fi fost falsificat de inculpată prin înscrierea unei suprafeţe mai mari decât cea real atestată la nivelul Primăriei Comunei Vîrlezi. Prin aceste demersuri, inculpata ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 71.920 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză.

În cauză, s-a dispus instituirea popririi asigurătorii asupra sumelor de bani, datorate de Primăria Comunei Vîrlezi, cu titlu de salariu, angajatei sale Patriche Didina. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Galaţi cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu