Fundaţia Inimă de Copil lansează Ziua Carierei Recomandat

Miercuri, 12 Octombrie 2022 12:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fundaţia Inimă de Copil lansează campania Ziua Carierei, un proiect prin care copiii din programele Fundaţiei, în special cei care frecventează centrele Fundaţiei de zi, vor avea acces direct la informaţii şi evenimente esenţiale pentru ca ei să îşi descopere vocaţia.

"Ne preocupă viitorul copiilor noştri cel puţin la fel de mult ca şi prezentul. Aici, la Fundaţia Inimă de Copil, facem tot ce ne stă în puteri pentru a le oferi copiilor din programele noastre sprijin, îndrumare, sfaturi, modele, abilităţi şi competenţe. Toate acestea pentru a elimina barierele din calea dezvoltării lor, pentru a le oferi şanse egale ca ei să devină cât mai curând posibili adulţi responsabili, independenţi. Fundaţia Inimă de Copil lansează campania Ziua Carierei, un proiect prin care copiii din programele noastre, în special cei care frecventează centrele noastre de zi, vor avea acces direct la informaţii şi evenimente esenţiale pentru ca ei să îşi descopere vocaţia. Să îşi descopere viitorul. Ziua Carierei este un proiect ce se va derula pe parcursul mai multor săptămâni şi care înseamnă întâlniri cu profesionişti din diferite domenii, participarea la ateliere practice de lucru. Ne dorim ca aceste activităţi să fie cât mai aplicate şi cât mai diverse pentru a le stârni copiilor interesul şi curiozitatea pentru meseriile pe care le pot alege pentru viitorul lor", transmit reprezentanţii Fundaţiei.

Copiii vor afla din tainele unor meserii precum bucătar, frizer, manichiurist, make-up artist, kinetoterapeut, maseur, sportiv profesionist, cântăreţ, dansator, coregraf, asistent medical, fotograf, cameraman, marinar, florar, brutar, informatician, actor, avocat, poliţist, jandarm şi multe alte meserii preţuite de societatea actuală. Proiectul începe în luna octombrie, se derulează pe parcursul a mai multor săptămâni şi se adresează copiilor din programele Fundaţiei Inimă de Copil.

„Vom avea întâlniri cu profesionişti din foarte multe domenii. În acest fel, copiii au posibilitatea să vadă ce presupune fiecare meserie în parte, să ia parte la activităţi practice şi, foarte important, vor putea primi sfaturi din partea celor care deja au ales aceste meserii. Scopul proiectului este să le deschidem copiilor apetitul pentru cunoaştere şi de a le arăta cât de vaste sunt posibilităţile lor de exprimare în viitor”, a declarat Jeni Chirilă, coordonator programe de educaţie la Fundaţia Inimă de Copil.

Primul eveniment din cadrul proiectului Ziua Carierei

Este vorba despre o întâlnire pe care copii din cadrul Centrului de Zi Galaţi, alături de copii din cadrul Centrului pentru Refugiaţi, o vor avea cu doi sportivi profesionişti.

"Fotbaliştii George Cârjan şi Yevhen Bokhashvili (SC Oţelul Galaţi) le vor vorbi copiilor despre ce înseamnă să urmezi o carieră sportivă. În cadrul evenimentului va fi organizat şi un joc demonstrativ de fotbal, la care vor participa copii (români şi ucraineni) din programele noastre şi invitaţii de la SC Oţelul Galaţi. Evenimentul va avea loc pe data de 13 octombrie 2022, pe terenul Oţelul II, de la ora 16.00", potrivit Fundaţiei Inimă de Copil.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu