Furnizarea căldurii, la mâna consilierilor locali

Vineri, 20 Octombrie 2017 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ca de fiecare dată când este vorba de anotimpul rece, sistemul de încălzire reprezintă unul dintre cele mai importante probleme ale oraşului, iar în decursul acestui an, Primăria municipiului Galaţi a sprijinit locuitorii prin acordarea a unui ajutor financiar din bugetul de stat în valoare de 3.000 de lei, pentru achiziţionarea unui sistem de încălzire centralizat de termoficare şi a încurajat debranşările de la sistemul centralizat de încălzire.
Pornirea sistemului centralizat de termoficare depinde de momentul când se va face plata de către Primăria municipiului Galaţi către Romgaz. Până atunci, gălăţenii se vor descurca cum pot. După cum bine ştim cu toţii, agentul termic ar trebui să înceapă a fi furnizat după ce sunt înregistrate temperaturi medii de sub 10 grade pe timpul nopţii timp de trei zile consecutiv, însă dacă e să ne luăm după acţiunile autorităţilor, se pare că gălăţenii vor avea căldură începând cu jumătatea lunii viitoare, având în vedere că încă nu s-au făcut plăţile în avans conform înţelegerii cu Electrocentrale. .
”Noi nu putem alimenta cartierele şi blocurile de locuinţe până când parametrii din magistrala CET nu creşte la o anumită temperatură, nu putem da căldură când apa din magistrală are 30-34 de grade, trebuie să aşteptăm să crească peste 50-60 de grade ca să putem încălzi cartierele, blocurile respective. Contractul s-a semnat cu CET-ul de către noi, însă urmează să dăm căldură atunci când primăria plăteşte către Romgaz, iar din acel moment va începe furnizarea de agent termic. Noi şi CET-ul suntem pregătiţi din punct de vedere tehnic, însă ce ne ţine în loc este plata gazului de către primărie”, a declarat Marian Alexandru, director Calorgal Galaţi.
Potrivit declaraţiilor oficialilor Calorgal şi ai Primăriei, sumele ce trebuie plătite către Electrocentrale se ridică la 5.000.000 lei pe lună. La următoarea şedinţă de Consiliu Local ce va avea loc pe data de 25 octombrie ar trebui ca sumele aferente acestor plăţi să fie aprobate, abia apoi vom afla cu exactitate când vor primi gălăţenii căldură în sistem centralizat.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu