Furturi de curent electric şi conexiuni ilegale la Munteni (VIDEO) Recomandat

Miercuri, 06 Noiembrie 2019 14:08
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cinci echipe de control din cadrul Societăţii de Distribuţie a Energiei Electrice (SDEE) Muntenia Nord, Sucursala Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai IPJ Galaţi şi IJJ Galaţi, au participat în data de 30 octombrie 2019 la o acţiune care a avut ca scop prevenirea şi combaterea sustragerii de energie electrică în localitatea Munteni. Totodată, s-a urmărit stoparea fenomenului de vandalism asupra echipamentelor aflate în proprietatea Sucursalei Galaţi, executarea ordinelor de serviciu de deconectare, cât şi eliminarea actelor de violenţă asupra angajaţilor SDEE.

În urma verificărilor efectuate la 20 de locuri de consum s-au întocmit 3 note de constatare pentru sustragere de energie electrică. S-au identificat conexiuni ilegale utilizate în scopuri casnice, branşamente peste care s-au construit case şi care au fost debranşate, prezentând un risc major de producere de accidente şi incendii, blocuri de măsură vandalizate cu sigilii rupte.

"Toate branşamentele ilegale implică un risc major de electrocutare pentru populaţia din zonă, conduc la apariţia factorilor cu un efect negativ în asigurarea standardului de performanţă pentru distribuţia energiei electrice, produc pierderi de energie distribuită, afectează consumul propriu tehnologic şi au un impact negativ din punct de vedere economic. Aceste intervenţii neautorizate asupra reţelelor de distribuţie a energiei electrice duc la supraconsum şi sunt, de cele mai multe ori, cauza apariţiei unor deranjamente colective. Din această cauză sunt afectaţi şi cetăţenii de bună credinţă, care respectă legislaţia în vigoare. Facem precizarea că, în toate cazurile în care există suspiciunea de sustragere a energiei electrice, sunt sesizate organele de cercetare penală, iar SDEE Muntenia Nord se constituie parte civilă în instanţă pentru recuperarea întregului prejudiciu (energie electrică + costurile branşamentelor deteriorate)", se arată într-un comunicat al SDEE Muntenia Nord - Sucursala Galaţi.

VIDEO mai jos!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu