Galați: Femeia găsită moartă în casă, pozitivă la COVID-19 Recomandat

Miercuri, 24 Martie 2021 15:50
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ieri, cotidianul nostru relata tragicul caz din cartierul gălăţean Micro 21, unde o femeie de 62 de ani a fost găsită moartă în casă lângă soţul ei imobilizat la pat. Cei doi aşteptau rezultatele testelor COVID, care au venit după ce femeia şi-a pierdut viaţa: ambele erau pozitive.

Femeie, infectată cu COVID-19, nu s-a dus la spital de când a început să se simtă rău, pentru a nu se despărţi de soţul ei imobilizat la pat. Soţia era singurul sprijin pentru bărbat şi a ales să rămână alături de el până când a murit. Cei doi au trei copii care însă sunt plecaţi în Italia la muncă.

Femeia începuse să se simtă rău încă de acum aproape o săptămâna. Începuse să ia un tratament prescris de medicul de familie, dar respiraţia devenea din ce în ce mai anevoioasă. A vrut să se convingă de situaţie şi a sunat la 112 pentru a face testul COVID. Un echipaj al Ambulanţei a ajuns la apartamentul celor doi. Iniţial, testul a fost negativ, testul rapid, dar au recoltat probe și pentru testul PCR, care se face în laborator, şi urma să iasă rezultatul.

Cum femeia respira mai greu, a fost întrebată de ce nu cere şi internare în spital. „Soţia i-a spus asistentului nostru că de o săptămână respira puţin mai greu, că a luat legătura cu medicul de familie care i-a prescris un tratament pe care îl lua de două zile şi că nu poate să meargă la spital având în vedere starea soţului. Vorbele ei erau: «Mă chinui de 8 ani cu el paralizat la pat»“, a spus dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

A doua zi, femeia avea să-şi piardă viaţa cu diagnosticul de insuficienţă respiratorie. Pentru că nu mai răspundea nimeni din casă la uşă sau telefon, o nepoată a cerut sprijinul pompierilor. La venirea acestora, soţul ei, în vârstă de 71 de ani, o veghea inert din pat. Fusese îngrijit până în ultima clipă. La câteva ore avea să vină şi rezultatele testelor PCR, ambele erau pozitive. „Pentru cele două persoane, rezultatul PCR este pozitiv. Aceştia au fost testaţi luni, iar rezultatele au apărut marţi, în data de 23 martie“, a precizat Liliana Iordăchescu, DSP Galaţi.

Bărbatul a fost dus iniţial la Spitalul de Urgenţă, iar ulterior într-un spital COVID. Conform procedurilor, Poliţia Galaţi a deschis o anchetă în acest caz, pentru a lămuri împrejurările în care a murit femeia. Copiii, aflaţi acum în Italia, sunt aşteptaţi pentru funerariile mamei.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu