Galați: Permis de conducere fals descoperit la controlul de frontieră Recomandat

Sâmbătă, 17 Aprilie 2021 03:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, care s-a dovedit a fi fals.

„În data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 07.10, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Lituania, T.P., cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 61 de ani. Deoarece colegii noştri au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deţine documente false, a fost efectuat un control amănunţit, ocazie cu care a fost descoperit, în portofelul acestuia, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din România, având imprimată fotografia altei persoane şi un alt nume. Astfel, în urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a fost rugat de persoana al cărui nume era imprimat pe documentul fals, să-l transporte în Italia, unde urma să i-l predea. Totodată, T.P. a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că permisul de conducere în cauză este fals“, potrivit I.T.P.F. Iaşi.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu