Galați: Terapia mobilă COVID-19 nu este încă operaţională Recomandat

Miercuri, 15 Iulie 2020 18:45
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Trimisă la Galaţi de Ministerul Sănătăţii la cererea reprezentanților Spitalului de Urgenţă Galați şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, secţia mobile ATI pentru pacienții care au COVID-19, nu este încă folosită (citește și Secţia mobilă de terapie intensivă COVID-19 a ajuns în Galaţi). Asta deşi unitatea mobilă a fost trimisă exact pentru că paturile pentru cei bolnavi de COVID, ce au nevoie de Reanimare, sunt ocupate.

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă explică faptul că Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă va deveni operaţională după ce vor fi parcurse câteva etape. Primul pas ar fi adaptarea instalaţiei de alimentare cu oxigen a spitalului pentru alimentarea permanentă a unităţii. Acest proces nu poate fi realizat cu personalul tehnic al spitalului, ci numai de către o unitate autorizată în acest sens. S-au făcut demersuri în contactarea unei unităţi autorizate. O altă etapă este cea legată de asigurarea cu materiale sanitare consumabile. În interiorul unităţii nu există spaţii de depozitare conform normelor pentru materialele sanitare şi nici spaţii de decontaminare a personalului medical. Se vor închiria containere speciale dedicate acestor activităţi, care vor fi amplasate în proximitatea unităţii mobile ATI. Trebuie apoi realizată igienizarea Unităţii înaintea dării în exploatare, care se va efectua după ce toate celelalte etape vor fi parcurse.

Nu în ultimul rând, trebuie făcute demersurile necesare în vederea autorizării temporare a unităţii şi identificarea personalului necesar funcţionării în bune condiţii a acesteia. Aceste etape sunt în sarcina Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu