Gălăţean arestat după ce a şantajat un alt bărbat cu imagini indecente Recomandat

Vineri, 19 Noiembrie 2021 10:26
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat Judecătoriei Galaţi arestarea preventivă a unui inculpat, cercetat pentru infracţiuni de şantaj şi violarea vieţii private.
Inculpatul, folosind un cont de pe o reţea de socializare, i-a solicitat persoanei vătămate, de sex masculin, suma de 1.000 euro, spunându-i că, în cazul în care nu primeşte banii, va trimite către rudele şi prietenii acestuia din urmă videoclipuri şi fotografii cu conţinut indecent, pe care persoana vătămată i le trimisese anterior. Omul a refuzat să dea banii, drept pentru care inculpatul, în cursul lunii octombrie 2021, a postat pe o reţea de socializare, fără drept, un videoclip în care persoana vătămată apărea în ipostaze intime şi indecente.
Procurorii continuă cercetările în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Cererea procurorilor de arestare a fost admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi, care a dispus luarea măsurii arestării preventive a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu