Gălăţeni prinşi în trafic fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului Recomandat

Luni, 06 Aprilie 2020 12:59
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii gălăţeni au depistat, în acest weekend, mai multe persoane care s-au urcat la volan fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului.

Astfel, la data de 03 aprilie 2020, în jurul orei 12.30, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au oprit în trafic, pe o stradă din comuna Ghidigeni, o autoutilitară la volanul căreia se afla un tânăr, de 19 ani, din aceeași localitate. Cu ocazia controlului documentelor, s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Continuând verificările, polițiștii au stabilit că autoutilitara aparține unchiului celui aflat la volan, care i-a încredințat-o pentru a se deplasa la un consătean. Bărbații sunt cercetați acum, primul sub aspectul conducerii unui vehicul fără permis de conducere, cel de-al doilea sub aspectul încredințării unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu posedă permis.

În aceeași zi, în jurul orei 19.10, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Smârdan au depistat, în trafic, conducând autoturismul pe strada Covurlui, din comuna Pechea, un bărbat, de 28 de ani, din localitate, aflat sub influența alcoolului. Întrucât, la testarea alcoolscopică, acesta a prezentat valoarea de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Apoi, la data de 04 aprilie 2020, în jurul orei 15.40, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Liești au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară care circula pe raza comunei Fundeni. La volanul acesteia, a fost identificat un bărbat, de 46 de ani, din localitatea Hanu Conachi, care nu avea asupra sa niciun document prevăzut de lege, motivând că le-a uitat acasă. Ca urmare a verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției, s-a stabilit că bărbatul nu este deținător de permis auto pentru nicio categorie de vehicule, astfel încât, polițiștii îl cercetează acum pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis de conducere. Pentru aceeași infracțiune este cercetat și un tânăr, de 20 de ani, din comuna Munteni, care, în data de 04 aprilie 2020, a condus un autoturism pe o stradă din localitatea de domiciliu. Polițiștii care l-au oprit pentru control, au constatat că acesta nu figurează în bazele de date ca fiind deținător de permis de conducere, motiv pentru care i-au întocmit dosar penal.

În următoarea zi, la data de 05 aprilie 2020, polițiștii Postului de Poliție Cuca au depistat în trafic, la volanul unui autoturism care circula în extravilanul comunei Cuca, un tânăr din localitate, despre care, la controlul documentelor, au constatat că are 17 ani și nu deține permis de conducere. Mai mult, fiind testat alcoolscopic, minorul a prezentat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

Tot în aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Târgu Bujor au oprit în trafic, pe D.J. 242, în localitatea Umbrărești, un bărbat, de 27 de ani, care circula cu un moped. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testatrea alcoolscopică a bărbatului a rezultat o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și în cazul acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru conducere fără permis.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu