Gălăţenii, la cheremul firmelor care intervin pentru remedierea avariilor din reţeaua de gaze

Marți, 09 Ianuarie 2018 14:40
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Gălăţenilor le-a ajuns cuţitul la os, în plină iarnă, sătui de stilul de lucru al societăţilor care ar trebui să asigure reparaţiile avariilor la instalaţia de gaz. Firmele nu lucrează în weekend-uri şi, de multe ori, după ce efectuează reparaţiile, uită să repornească instalaţia, astfel încât zeci de apartamente au de suferit. În această situaţie s-a afalat şi o cititoare a cotidianului nostru, Elena As, care, supărată pe bună dreptate după ce a stat weekendu-ul Bobotezei în frig, ne-a scris: "Trăim în România... Sărbătorile sunt prioritare la români... Ne plângem, facem grevă, protestăm că avem salariile mici. Nimeni nu mai lucrează de vineri de pe la prânz şi până luni, poate să crape pământul, să vină o cataclismă... nu contează... e sărbătoare, e weekend şi românul "se respectă"!!!
"Astăzi dimineaţă (n.r. - vineri, 05 ianuarie 2018), s-a fisurat o ţeavă de gaze la un apartament din blocul în care locuiesc. Logic şi normal, (eu mă consider un om normal şi cu simţ civic sau poate cu spirit de conservare...) am sunat la DISTRIGAZ INTERVENŢII, au venit "domnii" de la intervenţii, au constatat avaria la unul dintre apartamente şi...au sigilat contoarul principal, pe scurt, am rămas 20 de apartamente fără gaze!!! Nu avem căldură, nu avem apa caldă, nu avem gaze la aragaz!!! Problema este că...DISTRIGAZ nu are echipă de reparaţii, lucrează cu firme private acreditate de ANRE, iar aceste firme nu mai lucrează până luni... E iarnă, norocul nostru că temperaturile la Galaţi încă mai ţin cu noi... sau poate cineva acolo sus ne iubeşte!!! DISTRIGAZUL doar constată avaria, încasează facturile apoi pasează "pisica" în curtea vecinului, dacă are norocul ca vecinul să fie în zilele lui libere... "pisica" moare de frig".
Însă problema nu are rezolvare, căci firmele care asigură intervenţiile nu pot fi obligate să intervină în afara orelor de program, iar Distrigazul a scăpat de această îndatorire, căci reponsabilitatea companiei se întinde doar până la limita de proprietate.
La solicitarea cotidianului nostru, compania a făcut următoarele precizări: "Echipele Distrigaz Sud Retele intervin pentru remedierea eventualelor avarii apărute pe reţeaua de distribuţie (reţeaua de conducte de gaze până la limita de proprietate). Responsabilitatea întreţinerii şi remedierii eventualelor avarii apărute la instalaţia de utilizare (după limita de proprietate) îi revine exclusiv clientului care poate apela la operatori economici specializaţi în proiectarea, execuţia şi întreţinerea instalaţiilor de utilizare a gazelor naturale şi a căror listă este publicată pe site-ul Autorităţii Naţionale de Reglementare. ENGIE, acţionarul majoritar al Distrigaz Sud Reţele, asigură servicii de întreţinere şi mentenanţă a instalaţiei interioare prin filiala de servicii ENGIE Servicii (https://www.engie.ro/caminul-tau/siguranta-instalatiilor-si-echipamentelor/accesorii-de-siguranta-si-servicii-de-mentenanta/)".
În aceste condiţii, gălăţenii care se află în situaţia cititoarei noastre, nu au de făcut decât să rabde sau să se asigure că firmele care fac intervenţiile au un program adecvat nevoilor clienţilor.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu