Gălăţenii stau cu sutele la coadă să se închine la moaşte

Vineri, 29 Noiembrie 2013 02:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
De miercuri, de când au sosit moaştele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena, copia Icoanei Prodromiţa, precum şi raclele cu părticele din moaştele Sf. Ap. Andrei, Sf. Ierarh Nicolae, Sf. Ierarh Atanasie şi Sf. Vasile cel Mare, mii de gălăţeni li se închină. Coada la care stau pelerinii este de ordinul sutelor de persoane iar numărul pelerinilor nu scade. Asta poate şi pentru că este prima oară când moaştele Sf. Împăraţi Constantin şi Elena sunt aduse la Catedrala din Galaţi.
Pentru că este frig, studenţii de la ASCOR, Asociaţia studenţilor creştini, împart pahare cu ceai cald, să mai încălzească pelerinii.
Chiar dacă unii se mai supără că alţii nu stau cum trebuie la coadă, este ordine, deoarece peste 50 de jandarmi monitorizează zona. De fapt, jandarmii nu sunt prezenţi numai în acest punct, ci şi în altele legate de desfăşurarea Serbărilor Galaţiului. „Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a manifestărilor cuprinse în programul Zilele Municipiului Galaţi. Aproximativ 160 de jandarmi gălăţeni vor asigura măsurile de ordine publică, în zilele de 29 şi 30 noiembrie, cât şi 1 decembrie, la spectacolele de muzică ce se vor desfăşura în zona Faleza superioară.
De asemenea, jandarmii organizaţi în echipaje mobile, patrule pedestre de ordine publică, echipe operative de prevenire şi combatere a faptelor antisociale vor acţiona şi în zona esplanadei Casei de Cultură, platoului Sala Sporturilor, Faleza superioară, zona pietonală Þiglina 1, cât şi la Potcoava de Aur, acolo unde sunt organizate târguri de produse alimentare şi nealimentare dar şi Târgul Meşteşugarilor Populari.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu