Galaţi: Campanie de informare adresată elevilor cu privire la competenţele instituţionale ale structurilor din cadrul M.A.I. Recomandat

Luni, 26 Septembrie 2022 09:08
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Informaţia înseamnă putere" sau "un om informat poate fi un om salvat" sunt expresii pe care le folosim frecvent pentru a sublinia rolul important al cunoaşterii în reducerea riscului de victimizare.
Plecând de la această premisă, reprezentanţii  Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive Galaţi, în parteneriat cu Organizaţia "Tinerii şi Viitorul", au iniţiat o campanie de informare adresată elevilor cu privire la competenţele instituţionale ale structurilor din cadrul M.A.I.
Sub sloganul "M.A.I. INFORMAT - MAI PROTEJAT", demersul a debutat printr-o activitate desfăşurată vineri, 23 septembrie, în sala de festivităţi a I.P.J. Galaţi.
Peste 50 de elevi şi cadre didactice de la Liceul Teoretic Dunărea, Liceul Tehnologic Aurel Vlaicu, Şcoala Gimnazială Nr. 22 şi Şcoala Gimnazială Nr. 26, alături de voluntarii "Tinerii si Viitorul", au participat la evenimentul care a urmărit transmiterea, prin intermediul unor materiale video şi prezentări, dar şi prin discuţii cu tinerii, a celor mai importante atribuţii ale structurilor implicate.
Astfel, poliţiştii, jandarmii, poliţiştii de frontieră şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane au dialogat cu elevii de liceu şi gimnaziu despre rolul fiecarei instituţii şi despre problematica gestionată, dar au primit şi recomandări pentru reducerea riscului de victimizare.
Ulterior, ei vor disemina informaţiile primite în clasele din care provin şi se vor implica în activităţi creative pe această temă.
Campania se va încheia printr-un concurs desfăşurat de Ziua Mondială a Educaţiei (5 octombrie), dar adevăratul câştig va rămâne, pentru toţi cei implicaţi, informaţia.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu