Galaţi: Permis de conducere italienesc fals descoperit la frontieră Recomandat

Vineri, 27 Noiembrie 2020 11:14
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean din Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Italia, ce s-a dovedit a fi fals.

„În data de 26 noiembrie a.c., în jurul orei 22.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, la volanul unui autovehicul marca Mercedes, cetăţeanul din Republica Moldova C.D., în vârstă de 25 de ani. La controlul de frontieră, la solicitarea lucrătorilor noştri, tânărul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere valabil pentru categoriile «AM, B, C», cu însemnele autorităţilor din Italia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în urma cărora au constatat că documentul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals. Totodată, poliţiştii de frontieră, în urma schimbului de informaţii cu poliţiştii din Italia, au stabilit faptul că C.D. avea dreptul de a conduce suspendat deoarece fusese depistat de autorităţile italiene conducând un autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că îi expirase permisul de conducere şi a apelat la o şcoală de şoferi din Italia de unde a procurat documentul prezentat la control“, se arată într-un comunicat al I.T.P.F. Iaşi.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu