Galaţiul are 10 zone de risc major de accidente

Miercuri, 18 Aprilie 2018 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

 

Nu trece ziua şi sigur se petrece un accident de circulaţie în Galaţi. Că e grav sau mai puţin grav, soldat cu victime sau doar o mică sperietură, nervii şoferilor sunt întinşi la maximum în fiecare zi. În aceste condiţii, în primele două luni ale acestui an, în municipiul Galaţi, potrivit declaraţiilor directorului general al Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui, s-au produs 59 de accidente care s-au soldat cu 4 persoane decedate, 12 persoane rănite grav şi 57 persoane rănite uşor. În total, în aceste două luni au fost 73 de victime. De aceea, Poliţia Municipiului Galaţi, în colaboare cu Poliţa Locală, Ordine Publică şi cei de la Siguranţă Rutieră, au iniţiat un plan de măsuri care are ca scop creşterea gradului de disciplină rutieră în municipiul Galaţi. În acest sens, au fost identificate zece zone de risc unde se petrec cele mai multe accidente, pe aceste zone acţionând micro filtre pe patru intervale orare a câte trei ore.
”Poliţia Municipiului Galaţi a iniţiat un plan de măsuri care se derulează de la 12 martie, până la sfârşitul anului. Noi suntem parte în acest plan ce are drept scop creşterea gradului de disciplină rutieră în municipiul Galaţi. Cooperăm cu Poliţia Municipală şi în acest sens s-au stabilit 10 zone de risc unde vor fi micro filtre pe 4 intervale orare de câte 3 ore. Asta înseamnă că zonele de risc sunt acoperite 12 ore din 24 de Poliţia Rutieră şi Ordine Publică de la Poliţia Municipiului şi de Poliţa Locală, atât de ordine publică, cât şi de Siguranţă Rutieră. Noi (n.r. -Poliţia Locală) contribuim cu 10 echipaje zilnic de la Rutieră şi de la Ordine Publică în zonele stabilite. Nu sunt aceleaşi zone, ci ele se schimbă de la un interval orar la altul”, a declarat Petrică Hahui.

Care sunt zonele de risc şi care sunt atribuţiile Poliţiei Locale

Zonele de risc din municipiul Galaţi sunt următoarele:
Zona 1 - strada Domnească (Hotel Galaţi) - strada Gării
Zona 2 - strada Brăilei - Potcoava de Aur - Stirex
Zona 3 - strada Brăilei - Inelul de Rocadă
Zona 4 - Prelungirea Brăilei, din strada Gh. Asachi până în strada Dr. C-tin Levaditti
Zona 5 - strada Oţelarilor din strada Stadionului până in intersectia cu bulevardul Galaţi
Zona 6 - strada Brăilei, din strada Stadionului până în bulevardul Dunărea
Zona 7 - strada 1 Decembrie 1918 până în bulevardul Milcov
Zona 8 - Bulevardul Milcov, din bulevardul Traian Vuia până în strada Ionel Fernic
Zona 9 - Bulevardul Henri Coandă, din bulevardul Traian Vuia până în bulevardul George Coşbuc
Zona 10 - din Bariera Traian până în strada Zimbrului (Service vechi).

În zonele de risc mai sus menţionate, Poliţia Locală are, printre altele, şi atribuţia de supraveghere a trecerilor de pietoni. ”Avem atribuţii în preajma sau în zona trecerilor de pietoni. S-a constatat că principala cauză a accidentelor e şi aceea de traversare a străzii printr-un loc nepermis şi avem şi noi un set de sancţiuni pe care le putem aplica în acest sens, în special cei de la Siguranţă Rutieră de la Poliţia Locală. Atunci când constatăm contravenţii care nu le putem noi sancţiona chemăm echipajul de poliţie naţională. Noi contribuim cu 10 echipaje, zilnic, în zonele de risc stabilite de Poliţia Municipiului şi la o prima analiză se constată reducerea numărului de accidente şi asta înseamnă că e un lucru bun”, a completat Petrică Hahui.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu