Galaţiul are 4 elevi de 10 la Evaluarea Naţională 2019 (FOTO) Recomandat

Marți, 25 Iunie 2019 15:25
Publicat în Eveniment

Bucurie, tristeţe, dar şi uşurare în faţa panourilor unde, marţi, 25 iunie 2019, s-au afişat rezultatele la examenul de Evaluare Naţională 2019.

În judeţul Galaţi, patru elevi au reuşit să ia nota zece curat. Unii dintre ei nu s-au aşteptat să atingă această performanţă. "Nu mă aşteptam să iau 10 şi 10, nimeni nu cred că se aşteaptă la asta, e aproape imposibil, eu doream să iau medie de intrare. Aproape că am atins imposibilul pentru mine cu această notă. Mai greu mi s-a părut la română, chiar dacă s-a spus că la matematică a fost mai greu. Am făcut pregătire la ambele obiecte din vara clasei a VII-a. Ca şi pasiune, am una, scriu poveşti care au şi fost publicate", spunea Andreea Bichir, Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri" (CNVA) Galaţi, una dintre elevele care au luat 10 curat la această sesiune a Evaluării Naţionale.

26Evaluare pagina

Fiecare elev de 10 a avut propria abordare a examenului capacităţii. "Subiectele mi s-au părut accesibile, eu nu am avut probleme în rezolvarea lor. Este un hop destul de mare în viaţa noastră, e foarte important şi consider că dacă am reuşit să trecem cu bine şi cu note mari, nu ne mai împiedică nimic, cel puţin peste patru ani când avem Bacalaureatul. Am făcut şi pregătire din primul semestru, iar din semestrul al doilea am lăsat-o mai moale şi cu ieşirile în oraş. Am avut însă timp liber în weekenduri", a spus Andrea Bianca Bălan, altă elevă, tot de la CNVA care a luat 10 la Evaluarea Naţională.

Nu doar la CNVA au ajuns note de 10 curat. "Rezultatele iniţiale ale examenului de Evaluare Naţională au fost afişate astăzi (n.r. - marţi, 25 iunie 2019) în toate centrele de examen. La nivelul judeţului Galaţi, înainte de contestaţii, procentul de promovare este de 80,36 %, cu 3,16 mai mic decât cel de anul trecut. Avem patru medii de zece, doi elevi de la Colegiul Naţional «Vasile Alecsandri» şi doi de la Şcoala Gimnazială «Dan Barbilian» şi 21 de note de 10 la proba de limba şi literatură română şi 81 de note de 10 la proba de matematică", a precizat Oana Enache, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi.

Acum, pentru elevi urmează mult aşteptata vacanţă, însă, cei care vor să conteste rezultatele actuale o pot face începând din această după-amiază, în intervalul orar 14.00 - 20.00, iar rezultatele finale vor fi afişate pe 29 iunie 2019.

VEZI FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu