Galaţiul găzduieşte Adunarea Generală a International Black Sea Club

Joi, 14 Mai 2015 00:00
Publicat în Eveniment
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Galaţiul găzduieşte, în perioada 14-17 mai, a 25-a Adunare Generală a International Black Sea Club (IBSC), organizaţie regională, nonguvernamentală şi non-comercială care sprijină consolidarea şi dezvoltarea cooperării în afaceri în zona Mării Negre. Din câte am aflat de la Primăria Galaţi, la reuniune vor participa reprezentanţi la nivel de primari, consuli şi preşedinţi ai camerelor de comerţ din România, Republica Moldova, Bulgaria, Federaţia Rusă, Ucraina, Abhazia şi Grecia. 

Pe agenda de lucru a Adunării Generale a IBSC de la Galaţi se află analiza rapoartelor de activitate pe ultimii 3 ani, alegerea unui nou preşedinte, pentru un mandat de 3 ani (actualul preşedinte este Serghei Bezdolnyy, din Federaţia Rusă), propuneri de proiecte pentru agenda de lucru a noului preşedinte şi aprobarea participării membrilor IBSC la evenimentele internaţionale.

Referitor la acest din urmă punct pe care l-am amintit, facem precizarea că în cadrul Adunării Generale a IBSC se va vorbi şi despre participarea primarulul Marius Stan ca reprezentant al IBSC la a 14-a sesiune a Comitetului de experţi privind administraţia publică (CEPA) din Consiliul Economic şi Social al Naţiunilor Unite (ECOSOC), care a avut loc în perioada 20-24 aprilie 2015 la New York. De asemenea, unul dintre punctele de pe ordinea de zi a întâlnirii de la Galaţi este cel referitor la participarea Galaţiului, în perioada 28-29 mai 2015, la Bruxelles, la lucrările Grupurilor de lucru BBSRC pe turism şi cooperare în afaceri, la care au fost invitaţi experţi în sectoarele respective şi unde discuţiile se vor concentra asupra propunerilor de proiecte pentru perioada 2014-2020. 

Delegaţii la Adunarea Generală a IBSC de la Galaţi vor avea întâlniri cu reprezentanţii camerelor de comerţ, industrie şi agricultură din Galaţi, Brăila, Vrancea, Tulcea şi Vaslui, cu reprezentanţii Zonei Libere, Parcului Industrial şi Tehnopol din Galaţi, cu conducerile universităţilor ”Dunărea de Jos” şi ”Danubius” Galaţi.

Deschiderea oficială a lucrărilor Adunării Generale a IBSC va avea loc vineri, pe 15 mai 2015, în Sala Mare a Palatului Prefecturii, urmând ca restul acţiunilor aflate pe agenda de lucru să aibă loc la Hotel Vega. Este prevăzut în program ca oaspeţii din ţară şi din străinătate să viziteze Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii la Dunărea de Jos şi să facă o plimbare pe Dunăre cu vaporul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu